Okul müdüründen öğretmene 'kıyafet' tehdidi: Böyle giyinemezsiniz

Okul müdüründen öğretmene 'kıyafet' tehdidi: Böyle giyinemezsiniz
Ankara’da bulunan bir anaokulunda müdür A.T.’nin, ‘bazı öğretmenleri ‘Böyle giyinemezsin, açarım soruşturmayı mahkemelerde uğraşırsın’ sözleri ile tehdit ettiği’ öne sürüldü.

Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Strateji ve Bütçe Başkanlığı Anaokulu, "müdür-veli-çalışan-öğretmen" arasında geçen iddialar ve tartışmalarla gündeme geldi. Anaokulu müdürü A.T.’nin, "mevzuata aykırı şekilde elden para topladığı, bazı öğretmenleri ‘Böyle giyinemezsin, açarım soruşturmayı mahkemelerde uğraşırsın’ sözleri ile tehdit ettiği" iddia edildi.

Soruşturma başlatılan öğretmenlerden İ.S. ve polis eşi, 21 Haziran’da, soruşturmaya muhakkik olarak atanan ilçe milli eğitim müdürlüğünde şube müdürü olarak görev yapan H.K. ile görüştü. Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre olaya ilişkin tutulan tutanağa göre H.K., öğretmene yönelik "Ben sizin neler yaptığınızı biliyorum, biraz mert olun, başkasına şikâyet ettirmeyin, sizin parmağınız var, itiraf edin" dedi. İ.S., "Söylediklerinizi ispat etmeniz gerekiyor" yanıtını verirken H.K. ise "Bence siz tayin isteyin, soruşturma sonucu ceza alarak yer değişikliğine maruz kalmayın" sözleriyle üstü kapalı tehdit etti. İ.S’nin polis eşi U.S. ise araya girerek "12 yıldır polis memuru olarak görev yapıyorum, hiç kimseyi böyle zan altında bırakmadım" tepkisini gösterdi. Sinirlenen H.K., boğazını sıktığı U.S’ye "Başlarım senin polisliğine. Polis dediğin kimdir? İtten farkınız yok" diyerek, dışarı çıkarttı. 

‘AKP İKTİDARININ LİYAKAT İLKESİNİ HİÇE SAYAN ATAMALARININ SONUCU’

Dağdelen, müdür A.T. hakkında adil soruşturma yürütülmediğini söyledi. Dağdelen, "Öğretmenimizin kıyafetine yönelik olarak sarfedilen ifade, tehdit ve kişilik haklarına karşı bir saldırıdır. Bir liyakatsizlik örneği olarak karşımıza çıkan bu durumda, adil bir soruşturma ile sorumluların cezalarını almaları için hukuk çerçevesinde süreci takip ediyoruz" dedi. Dağdelen, ilçe milli eğitim müdürlüğünde yaşanan olaya "AKP iktidarının liyakat ilkesini hiçe sayan atamalarının sonucu olan bu olaydan büyük üzüntü duyuyor ve şube müdürünü şiddetle kınıyoruz. Derhal görevden el çektirilmeli" dedi.

Öne Çıkanlar