Öldürülen Suriyeli gencin arkadaşları: Saldırganların birinde polis kıyafeti vardı

Öldürülen Suriyeli gencin arkadaşları: Saldırganların birinde polis kıyafeti vardı
Irkçı saldırı sonucu yaşamını yitiren Suriyeli mülteci Naif Elnaif’le aynı evde kalan M.A., saldırganların birinin üzerinde polis kıyafeti olduğunu söyledi.

Türkiye’ye 4 buçuk ay önce İdlib’ten gelen ve bir karton firmasında çalışan 19 yaşındaki Suriyeli mülteci Naif Elnaif, İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde kaldığı evde ırkçı bir grup tarafından katledildi. Elnaif’in Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde tanıklara ulaşıldı.

Suriyeli mültecilerin yoğun bir şekilde yaşadığı mahallede esnafın aktardığına göre, benzer ırkçı saldırıların daha önce de yaşandı. Mahalleliye göre, ilçede ırkçı bir grubun olduğu ve grubun sürekli olarak mültecileri hedef alıyor. Ama bu saldırılara rağmen bunlar hakkında herhangi bir işlemin yapılmadığı bilgisi de mahalle sakinleri tarafından verildi.
 
Elnaif’in katledildiği eve 50 metre mesafede MHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi bulunuyor.
 
12 KİŞİ AYNI EVDE KALIYOR
 
Mahalle esnafıyla görüştükten sonra Elnaif’in bulunduğu eve geçerek, o gece yaşananları yerinde gözlemledik. 4 oda 1 salondan oluşan evde, 12 kişi yaşıyordu. Elnaif’in kaldığı odada birçok kişi kalıyordu. İki ranzanın bulunduğu odada, toplam 4 kişi kalıyordu. Arkadaşları, Elnaif bu ranzaların dışında odada bulunan çekyatta yattığını dile getirdi. Yaşanan ırkçı saldırıdan sonra Elnaif’in iki kuzeni İdlib’e giderken, evde bulunan diğer kişiler ise başka yere taşınmak zorunda kaldıklarını söyledi. 
 
Elnaif’in ev arkadaşı olan kaygıları nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen M.A. saldırı gecesi evde yaşananları anlattı.  
 
DÖRT BUÇUK AY ÖNCE GELDİ
 
Saldırı gecesi Elnaif birlikte evde 11 kişi olduklarını ifade eden M.A, "Evde Halep ve İdlib’ten gelen 12 kişi kalıyorduk. Evi bir yıl önce tuttuk. Naif’in akrabaları, kuzenleri de vardı. Elnaif’te 4 buçuk ay önce İdlib’ten direkt buraya geldi" dedi.
 
‘POLİS YELEĞİ VARDI’ 

 
Saldırının gece 01.20’de gerçekleştiğini belirten M.A, "Bazılarımız iş yorgunluğundan dolayı uyuyordu. Bazılarımız ise hala ayaktaydı. Elnaif de yorgunluktan dolayı odasında uyuyordu. Kapıyı çaldılar, bizler açarken ‘yat yat yat’ diye bağırdılar. Bir tanesinin üzerinde polis yeleği vardı ve silahlıydı. Bir tanesinin elinde bıçak verdi ve belinde telsiz vardı. ‘Yat yat yat deyince bizler de polis sandık. Yere yattık bizde" dedi.
 
IŞIKLARI KAPATTILAR
 
Saldırganların içeri girer girmez ışıkları kapattıklarını ifade eden M.A, "Biz onları görmeyelim ve kimse kimseyi görmesin diye böyle yaptılar. 2 kişi Elnaif’in odasına girdi. Fazla kalmadan evden çıktılar. Ortalama 5 dakika evde kaldılar zaten. Ardından Elnaif’in kuzeni odaya girdi ve ışığı açtı. Sonra bakıyor ki kanlar yerde. Ondan sonra bizi çağırdı. Ben hemen aşağıya inip araç durdurdum. Ardından geldik, Elnaif’i aşağıya indirmeye çalıştık. İndirirken Elnaif’in can verdiğini hissettik. Bayrampaşa Hastanesi’ne götürdük. Gittiğimizde doktor yaşamını yitirdiğini söyledi" diye belirtti.
 
ELNAİF UYUYORDU
 
Saldırıda 8 kişin eve girdiğini belirten M.A, "O saldırganların bazıları gözaltına alındı. Bizler de yakalananlar arasında bazılarını teşhis ettik. Polisin söylediğine göre Elnaif onlara saldırmış. O yüzden öldürmüşler. Fakat Elnaif yorgundu ve uyuyordu. Öyle bir durum yok" ifadelerini kullandı.  
 
‘KİMSEYE ZARARIMIZ YOK’

 
Yaşananlardan sonra evde bulunan diğer kişilerin eşyalarını alarak taşındığını ifade eden M.A, "Bende mecburen ablama taşındım. Son dönemde çok fazla ırkçı saldırı oldu. Bizler Türkiye hükümetinden bu ırkçı saldırıları durdurmasını istiyoruz. Biz buraya çalışmaya ve ailemize bakmaya geldik. Kimseye zararımız yok. Bize destek çıksınlar" şeklinde konuştu. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar