'Orada Neler Oluyor?': Bir pilotun gözünden havada neler olduğu kaleme alındı

'Orada Neler Oluyor?': Bir pilotun gözünden havada neler olduğu kaleme alındı
'O pilotlardan biri, bir kaptan pilotun havaalanına girdiği andan, metal kuşun havalanıp seyahatini tamamlayacağı ana dek geçen süreci 'h2O kitap' okurlarına anlatıyor.'

Beliğ Okkalıoğlu'nun ilk kitabı 'Orada Neler Oluyor?' okuyucuyla buluştu.

Bir pilotun gözünden kokpitte neler olduğunu anlatan kitap, yine bir kaptan pilot olan Beliğ Okkalıoğlu tarafından kaleme alındı. 'Orada Neler Oluyor?; bir uçağın işleyişini, pilot kabininde neler yaşandığını ve havacılığa dair merak edilen sorulara yanıt arıyor.

h20 Kitap'tan çıkan 'Orada Neler Oluyor?'un tanıtım bülteninde ise şöyle deniyor:

"Uçağı yöneten pilot, ki 3 milyon parçadan oluşan o devasa mekanik ve elektronik yığınını bir kuş estetiğinde uçurup, sonra da yere konduracak... Acaba bu nasıl olacak?

Günümüzün en hızlı ulaşım aracı uçağı, işleyişini, nasıl çalıştığını, kokpit denen pilot kabininde neler yapıldığını çoğumuz hep merak etmişizdir.

Hele ki, kamuoyunu sarsan uçak kazaları sonrası bu merak artarak doruğa çıkar, pilotlar, uzmanlar televizyonlarda konuşturulur.

İşte, 'h2O kitap' kaptan pilot Beliğ Okkalıoğlu'nun anlatımıyla "Orada Neler Oluyor? / Kokpitten Yaşam Manzaraları" adıyla yayınladığı kitap değişik bir açıdan; pilotun gözünden, kokpitten uçağa, çevreye ve yolculara bakışını hoş bir anlatımla sunuyor."

BELİĞ OKKALIOĞLU KİMDİR?

1962 yılında İzmir, Karşıyaka'da doğan Beliğ Okkalıoğlu, askeri lisede eğitim aldı. Karacı olarak başladığı eğitimine 1980 yılında havacı olarak devam etti.

Hava Kuvvetlerinden emekli olduktan sonra çelişitli havayolu şirketlerinde pilot olarak görev yapan Okkalıoğlu, halen bir havayolu taşımacılık  şirketinde kaptan pilotluk yapıyor. Evli ve bir erkek çocuğu var.

Öne Çıkanlar