OSBDER Başkanı Uğurtaş: Oldu olacak OSB’leri kamulaştırsınlar, bizi de görevden alsınlar

OSBDER Başkanı Uğurtaş: Oldu olacak OSB’leri kamulaştırsınlar, bizi de görevden alsınlar
45 ayrı kurumun temsilcisinin yer aldığı Organize Sanayi Bölgeleri Derneği OSB’lere yönelik hazırlanan yeni yasa taslağına tepki gösterdi.

Hükümetin belediyelere kayyum ataması gibi ülke genelindeki tüm organize sanayi bölgelerinin müteşebbis heyet başkanlıklarına da vali ve kaymakamları görevlendirmek istemesi sanayicilerden büyük tepki topladı. Organize sanayi bölgelerine vali ve kaymakamların başkan olarak atanmasını öngören ve sanayicilerin aleyhine pek çok düzenleme içeren yeni OSB yasa taslağına karşı tepki gösteren OSBDER Başkanı Hilmi Uğurtaş, "Oldu olacak OSB’leri kamulaştırsınlar, bizi de görevden alsınlar. Ülkedeki diğer kurumların nasıl yönetildiği zaten ortada" dedi.

Yeni düzenlemeye karşı 45 ayrı OSB temsilcisi İzmir’den sesini yükseltti.

Cumhuriyet'in haberine göre OSBDER genel kurul toplantısında konuşan ve karara dair çekincelerini dile getirerek düzenlemeyi eleştiren OSBDER Başkanı Hilmi Uğurtaş, "Bu yasa değişikliği neden yapılıyor anlayamadık. Yasanın çıkması halinde sanayiciler artık kelle koltukta çalışacak. Bugün OSB yönetimleri kendi bölgesindeki bir okula bilgisayar alamaz, tuvalet bile tamir ettiremez hale geldi. Bunu yapmak için bakanlıktan onay alınması gerekiyor. OSB’lerin yatırıma ihtiyacı var ama bundan sonra bakanlık onay verirse yatırım yapılacak. Artık yatırımcıyı da buralara çekemeyeceğiz. Bakanlık bizi zaten denetliyor hatta içtiğimiz çaya kadar soruyorlar. 350 OSB bu yasaya kurban edilmemeli. Kamunun OSB’lere girmesi, karar alma süreçlerini zorlaştırır ve buralar kamulaşır. Yabancı yatırımcı böyle kaçar" diye konuştu.

Öne Çıkanlar