Özgür Gündem davaları görüldü: Can Dündar'ı yakalama emrinin infazına karar verildi

Özgür Gündem davaları görüldü: Can Dündar'ı yakalama emrinin infazına karar verildi
Özgür Gündem Gazetesi Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılanlar ile gazetenin Genel Yayın Yönetmenleri hakkında açılan dava duruşmaları görüldü.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin Eş Genel Yayın Yönetmenleri Hüseyin Aykol ve Zana Bilir Kaya, gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ile Kürt Siyasetçi Hatip Dicle’nin "Hükümeti, yargı organlarını veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" ve "Türk milletini, Cumhuriyetini ve Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılama" suçlamalarıyla yargılandığı davanın duruşması görüldü. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Aykol, Kaya, Kızılkaya ve Dicle katılmazken, avukatları Özcan Kılıç ve Sercan Korkmaz hazır bulundu.

Mahkeme, Hatip Dicle hakkında çıkarılan yakalama emrinin infazının beklenmesine karar vererek, duruşmayı 13 Temmuz'a erteledi.

NÖBETÇİ GENEL YAYIN YÖNETMENLİĞİ DAVASI

Verilen kararın ardından aynı mahkemede, Özgür Gündem ile dayanışmak amacıyla başlatılan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan Gazeteci Can Dündar ile gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya’nın "kamu görevlisine hakaret" suçlamasıyla yargılandığı davanın 16’ncı duruşması görüldü.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada söz alan avukatlar eksik hususların giderilmesini istedi.

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Can Dündar hakkındaki yakalama emrinin infazına karar vererek, duruşmayı 13 Temmuz'a erteledi. (MA)

Öne Çıkanlar