Peker'in SADAT'la ilişkilendirdiği Nevzat Tarhan Kimdir?

Peker'in SADAT'la ilişkilendirdiği Nevzat Tarhan Kimdir?
Sedat Peker, ünlü psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın paramiliter askeri örgüt SADAT’la 'psikolojik harp' çalışmaları yaptığını iddia etmişti. İşte Nevzat Tarhan hakkındaki detaylar.

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker, kişisel Twitter hesabından kendini "güvenlik hizmetleri sunan şirket" olarak tanımlayan ve birçok ülkede faaliyet gösteren SADAT’la ilgili dikkat çekici iddialarda bulundu.

SADAT’ın "korku iklimi" için lazım olduğunu belirten Peker, iddialarının bir bölümünde ise Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ı da andı.

Peker, Nevzat Tarhan için, "Ordudan mecburi emekli edilen Üsküdar Üniversitesi rektörü Nevzat Tarhan’ın uzmanlık alanı psikolojik harptir. Nevzat Tarhan’la çalışmalarınız ne üzerine? Güvenlik şirketiyiz diyorsunuz. Nevzat Tarhan’ın sizin için yaptığı psikolojik harp çalışmalarının sebebi nedir?" gibi soruları gündeme getirdi.

Peker’in bu iddialarından sonra Nevzat Tarhan’ın kim olduğu, SADAT’la ilişkisi ve ordudan ayrılma süreci merak edildi.

KULELİ ASKERİ LİSESİ ÇIKIŞLI

Kronosnews'in kişisel internet sitesinden aktardığı bilgilere göre, Prof. Dr. Nevzat Tarhan 1952 yılında Merzifon’da doğdu. 1969 yılında Kuleli Askeri Lisesini, 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. GATA stajı, Kıbrıs ve Bursa kıta hizmetinden sonra 1982 yılında GATA’da Psikiyatri Uzmanı oldu. Erzincan ve Çorlu’da hastane hekimliği sonunda GATA Haydarpaşa’da Yardımcı Doçent (1988) ve Doçent (1990) oldu. Klinik direktörlüğü yaptı.

Albaylığa (1993) ve Profesörlüğe (1996) yükseldi. 1996-1999 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğretim üyeliği ve Adli Tıp Kurumunda bilirkişilik yaptı. Kendi isteğiyle emekli oldu. 1998 yılında ABD merkezli "hafıza merkezi" Memory Center of America’nın Türkiye temsilciliğini aldı. 2006 yılında NPİSTANBUL Hastanesini, 2011 yılında ise bütün mal varlığını bağışlayarak Üsküdar Üniversitesini kurdu.

ERGENEKON DAVASINDA 'TANIK'TI

Nevzat Tarhan, 2012 yılında "tanık" olarak dinlendiği mahkemede ordudan atılma hikâyesini de anlattı. 1994 yılında kurmay albay rütbesindeyken YAŞ kararı ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nden uzaklaştırılan bin 555 subay-astsubay ya da askeri öğrenciden biri olduğunu söyledi. 14 yaşında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne girdiğini belirterek 1994 yılında kurmay albay rütbesindeyken dilekçe vererek emekliye ayrılmak zorunda bırakıldığını söyledi. Tarhan, eşi başörtülü olduğu için "irticacı" denilerek istifaya zorlandığını savundu.

AİLE SOYAĞACININ 1400 YIL ÖNCESİNE GİTTİĞİNİ SAVUNUYOR

Psikiyatri uzmanı olan Tarhan'ın 150’nin üzerinde makale ve 45’ten de fazla kitap ve kitap bölümü yazdı. Bazı kitapları İngilizce haricinde Bulgar, Endonezya, İran, Arnavutluk, Azeri dillerine de çevrildi. Tüm gelirini kurucusu olduğu İDER Vakfı’na bağışlayan Prof. Dr. Tarhan’ın kitapları 1 milyondan fazla sattı. İngilizce ve Almanca bilen ve İki çocuk babası olan Tarhan, aile soya ağacının 1400 yıl öncesine gittiğini iddia ediyor. Hatta aile soy ağacını 2017’de kitap olarak yayımladı. Tarhan, halihazırda Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü ve Türkiye’nin ilk nöropsikiyatri hastanesi olan NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütüyor.

ASDER 15 TEMMUZ’DA 1000’İ AŞKIN ÜYESİYLE SOKAKTAYMIŞ

Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın başkanlığını yaptığı Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) üyelerinin çoğunluğunu askerlerin oluşturduğu bir dernek. Bu derneğin 1600’ün üzerinde üyesi olduğu belirtiliyor. SADAT kurucusu Adnan Tanrıverdi’nin de TSK’dan ayrıldıktan sonra bu derneğin üyesi olduğu biliniyor. 28 Şubat sürecinde Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) görevli olan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ASDER üyesi binin üzerinde subay ve astsubayın 15 Temmuz gecesi sokağa çıktığını, darbecilerle çatıştığını ve başta tankların durdurulması olmak üzere "önemli görevler" üstlendiklerini açıklamıştı.

 

 

 

Öne Çıkanlar