Pelikan grubuna, 'kamu yararına dernek' statüsü verildi

Pelikan grubuna, 'kamu yararına dernek' statüsü verildi
Pelikan grubunun adı, 1 Mayıs 2016’da dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun istifasıyla sonuçlanan süreçte yayınlanan bildiri ile duyuldu, süreç 'Pelikan darbesi' olarak anıldı.

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun görevden alındığı süreçte yayınlanan bildiri ile kamuoyu tarafından yaygın olarak tanınmaya başlanan ve "Pelikan" grubu olarak bilinen Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği'ne (Bosphorus Global) 'kamu yararına dernek' statüsü verildi.

Bosphorus Global'in Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Türkiye’nin sosyal, siyasi, kültürel ve ekonomik alanda tanıtımına katkıda bulunmayı asli görevi kabul eden Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği olarak 5. yılımıza 'Kamu Yararına Dernek' statüsü kazanarak girdik. Ülkemiz için çalışmaya ve Türkiye’ye hizmet etmeye devam edeceğiz" denildi.

Kamu yararına dernek statüsü kazanan dernekle birçok vergiden muaf tutuluyor. Pelikan grubunun adı, 1 Mayıs 2016’da dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu sert bir şekilde eleştiren "Pelikan Bildirisi" ile duyuldu. "Pelikan darbesi" olarak anılan sürecin sonunda Davutoğlu Başbakanlık görevinden ayrılmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'la birlikte 3 Ağustos 2019'da Bosphorus Global'i ziyaret etmişti. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar