Perşembe yedi, Cuma yendi!

Ve 'Futbol 90 dakikadır' söylemini bir kez daha anımsadık zira Beşiktaş, Norveç'te 'müthiş' bir geri dönüş yaptı.

'Beş dakikada Beşiktaş' söyleminin sahadaki uygulamasına tanıklık edenler, durum; 'Altı dakikada Sarpsborg' olunca gecenin ayazını da, dinmek bilmeyen yağışı da unutuverdi doğal olarak. Beşiktaş, Perşembe'yi iki farkla geride kapadı Cuma'ya yengiyle başladı...

İlk devredeki 'Gece, yağmur ve bizim beceriksizler...' başlığı ile örtüşen oyunu izlerken siyah-beyazlıların sahadaki sergilediği, futboldan çok 'körebe' ya da 'ortada sıçan'ı anımsattı! Bunun nedeni altı dakika içinde yenen iki golün moral çöküntüsüydü elbette ancak beceri noksanlığı da öylesine sırıtıyordu ki... Ama ilerleyen dakikalarda 'Gece ile gündüz kadar farklı iki devre' klişesi 'cuk' denilen türden yerine oturuverdi. Alışagelmiş savunma bloğundaki zorunlu değişim Beşiktaş'ın oyunun başında yediği iki golün nedeniydi tabii ki. İlk devre biterken de spor basınına sorulması gereken bir soru oluşuverdi; Rusya'daki Dünya Kupası'nın ardından Domagoj Vida'nın satış ederini milyonlara çıkaran eyyy spor basını, sizin paranızla Hırvat futbolcu şu sıralarda ne kadar etmekte?

Beşiktaş eksik kadrosuyla epey bocaladı ancak 'o' anımsanmak istenmeyen ve büyük şaşkınlık yaşanan dakikalarda üçüncü golü yemedi, karşılaşmanın kaderi de dönüverdi. Kaleci Loris Karius her ne kadar yediği goller nedeniyle haklı eleştirilerin muhatabı olsa da, yemedikleriyle de Norveç'deki yengide pay sahibi oluverdi! Oğuzhan Özyakup salt Beşiktaş'ın değil buz gibi havada sahada koşturan elemanların en kötüsüydü. Beşiktaş'ın Oğuzhan Özyakup'un varlığına karşın Sarpsborg'u Norveç'de mağlup etmesi bu yengiyi çok daha tatminkâr kıldı! Daha ilginci Fenerbahçe'den Beşiktaş'a geldiği günden bu yana sahadan çok gece yaşamında boy gösteren Jeremain Lens'in performansı oldu. Jeremain Lens haklı olarak gecenin de, maçın da yıldızı olup çıkıverdi. 'Çıkmayan candan umut kesilmez' tanımı ile bütünleşen Vagner Love de attığı golle geçmişteki beceriksizliğine sürgen çekiverdi.

Ve 'Futbol 90 dakikadır' söylemini bir kez daha anımsadık zira Beşiktaş, Norveç'te 'müthiş' bir geri dönüş yaptı. Beceri noksanlığı ve de bireysel hatalar üzerine söylenecek fazlaca şey mevcut ancak aşırı soğuk ve yağışın altında koşturup, öyle ya da böyle sahadan yengiyle ayrılan oyuncuları yermek hata olur. Hepsini kutlamalı, teknik direktör Şenol Güneş de dahil. Başkan Fikret Orman için de ayrı bir kutlama düzenlemeli. Görev yaptığı beş yıl içinde Beşiktaş'ın borcunu fezaya çıkarması nedeniyle!  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi