Pınar Gültekin davası 20 Aralık tarihine ertelendi

Pınar Gültekin davası 20 Aralık tarihine ertelendi
Gültekin'in telefon şifresi için ABD'ye tekrar müzekkere yazılmasına hükmedildi. Gültekin ailesinin avukatı, 'ABD’den gelen veriler açılmıyor. Şimdi bir 11 ay daha mı bekleyeceğiz' dedi.

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı’nın yargılandığı davanın 7’nci duruşma bugün Muğla Adliyesi’nde görüldü. 

Duruşmada kadın cinayeti faili Cemal Metin Avcı, can güvenliği gerekçesiyle tutuklu bulunduğu cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

GÜLTEKİN'İN ANNESİNE ÖFKESİ NEDENİYLE SUÇ DUYURUSU

Duruşmada "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" diyen Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin "İstanbul Sözleşmesi’nin geri getirilmesi için dilekçe vereceğim" açıklamasında bulundu. Öte yandan fail tarafı, Pınar Gültekin’in annesinden duruşmadaki öfkesini gerekçe göstererek şikayetçi oldu. Mahkeme de ardından suç duyurusunda bulundu.

'ABD'DEN GELEN VERİLER AÇILMIYOR'

ABD’den gelen verilerin Ankara Siber Suçlar Daire Başkanlığında incelendiği, gelen verilerin açılamadığı için Gültekin’in telefonuna ulaşım sağlanamadığı öğrenilirken, Gültekin ailesinin avukatı, "ABD’den gelen veriler açılmıyor. Şimdi bir 11 ay daha mı bekleyeceğiz? Pınar’ın ailesi artık yargılamanın bitmesini istiyor" dedi. Cemal Metin Avcı’nın avukatı ise, ABD’den gelen verilerin açılmasının imkansız olduğunu söyleyerek, ABD ile yeniden müzekkere yapılması talebinde bulundu.

ADLİ TIP RAPORU HENÜZ GELMEDİ

ABD’den gelen müzekkere cevabının tercümesinin yapıldığı, gelen verilerin önce Muğla Siber Suçlara, ardından Ankara Siber Suçlar Daire Başkanlığı’na gönderildiği öğrenildi. Şifreli dosyalara yönelik Ankara’da çalışmaların devam ettiği belirtildi. Adli tıp raporunun ise henüz gelmediği belirtildi.

'PINAR'IN ÖZEL HAYATI AÇILMAYA ÇALIŞILDI'

Pınar Gültekin’in aile avukatı duruşmada yaptığı konuşmada, "Biz sanığın tahrik indirimi alması için 11 aydır bekliyoruz. Pınar’ın ailesi artık yargılamanın bitmesini istiyor. Tekrar ABD’ye müzekkere yazılmasını istemiyoruz. Pınar’ın tüm özel hayatı açılmaya çalışıldı. Şimdi ABD’den gelen veriler açılmıyor. Bir 11 ay daha mı beklenecek" dedi. Gültekin ailesinin diğer avukatı ise, yeni bir adli tıp raporunu gereksiz bulduğunu, ilk raporda Pınar’ın canlıyken yakıldığının belirlendiğini dile getirdi.

Cemal Metin Avcı ise, "Raporla ilgili olan sonucu ve aileme yönelik suçlamaları reddediyorum. Pınar’ın en yakın ev arkadaşı bile beni tehdit ettiğini söylüyor. ABD’den gelen cevapta bir şey çıkmasa bile beni tehdit ettiği ortada. Ben bir suç işledim ve çok pişmanım. Fakat benim o dönem tehdit altında olduğumu unutmamak gerekiyor" dedi.

DURUŞMA 20 ARALIK TARİHİNE ERTELENDİ

Mahkeme, sanık Cemal Metin Avcı’nın tutukluluk halinin devamına, diğer sanıkların tutukluluk talebinin reddine karar verdi. Mahkeme, tekrar Pınar’ın telefonun şifresi için ABD’ye müzekkere yazılmasına hükmetti. Duruşmayı 20 Aralık tarihine erteledi.

27 Eylül’de yapılan 6’ıncı duruşmada, İstanbul Adli Tıp İhtisas Kurulu’nun raporu ve ABD’ye cep telefonunun Icloud çözümü için yazılan müzekkereye cevap geldiği belirtilerek, cevabın incelenmesi için duruşma 1 Kasım’a ertelenmişti. Duruşmada Cemal Metin Avcı’nın annesi, babası, babasının iş ortağı ve eski eşi de ek iddianame sonucunda sanık olarak dinlenmiş, SEGBİS kanalıyla duruşmaya katılan sanık Cemal Metin Avcı, olayların bu şekilde gelişmesinden pişman olduğunu söylemişti. 

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin, 16 Temmuz’da Akyaka Mahallesi’nde yalnız yaşadığı evinden ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Şüphe üzerine gözaltına alınan Cemal Metin Avcı cinayeti itiraf etmiş ve çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı, telefon sinyallerinin ağabeyiyle aynı zaman diliminde olay yeri ve yakınlarında tespit edilmesi üzerine gözaltına alınmıştı. Jandarmada çelişkili ifadeler veren ve suçlamaları kabul etmeyen Avcı, "delil karartmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, tutuklu sanıklar Cemal Metin Avcı’nın "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, kardeşi Mertcan Avcı’nın ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme"den 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Öne Çıkanlar