Polis engeline rağmen 'Beyaz Yürüyüş'teki hekimler açıklama yaptı

Polis engeline rağmen 'Beyaz Yürüyüş'teki hekimler açıklama yaptı
TTB'nin İstanbul'dan Ankara’ya başlattığı 'Beyaz Yürüyüş' bugün Eskişehir’de devam etti. Hekimlerin burada açıklaması polis engeline rağmen gerçekleştirildi.

İstanbul'dan Ankara'ya "Beyaz Yürüyüş" düzenleyen Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyelerinin bugünkü durağı Eskişehir oldu. Pandemide hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının adının yer aldığı anıta gelen hekimler, burada Eskişehir Tabip Odası üyeleri tarafından karşılandı. Sağlıkçılar, anıtın önüne kırmızı karanfil bıraktı.

Hekimler buradan, basın açıklamasının yapılacağı alana yürümek istedi. Ancak yürüyüş Eskişehir Valiliği'nden izin alınmadığı gerekçesiyle polis tarafından engellendi. Çevik kuvvet ekipleri alana sevk edildi. Sağlıkçılar ile polis arasında tartışma yaşandı.

Uzun süren tartışmaların ardından CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız ile görüştü.

Valilik, pankartın kaldırılması ve slogan atılmaması, yürüyüşün sessiz bir şekilde yapılmasını istedi. TTB üyeleri ise İstanbul’dan Eskişehir’e kadar pankartla yürüdüklerini söyleyerek pankartlarını kaldırmadı.

ANKA'nın haberine göre; İsmet İnönü Caddesi üzerinden Eskişehir Tabip Odası'na doğru yürüyen sağlıkçılar şarkılarla İsmet İnönü Caddesi girişindeki Eskişehir Tabip Odası önüne geldi. Hekimler burada basın açıklaması yaptı.

Eskişehir- Bilecik Tabip Odası Başkanı Dr. Nesrin Ekici, açıklamasında taleplerin çok basit ve acil olduğunu belirterek, "Covid-19 pandemisinde ölüyoruz, hastalanıyoruz, Covid-19 sağlık çalışanları için meslek hastalığıdır diyoruz, yasa acilen çıkarılmalıdır. Yılladır özveri ile çalışan sağlık çalışanları pandeminin yükü ile tükenmekteyken kışkırtılmış sağlık talebini karşılamak adına 5 dakikada bir hasta muayenesi etmek zorunda bırakılmakta, iş yerlerinde idareciler tarafından mobbinge, hasta ve hasta yakınları tarafından da kötü giden sağlık sistemi nedeniyle şiddete uğramaktadır. Etkin bir şiddet yasası derhal çıkarılmalı ve uygulanmalıdır" dedi.

TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı ise, "Sağlık politikalarında yitirdiğimiz sağlık çalışanları bize 20 yıla yaklaşan bir dönemde neoliberal politikaların, sağlıkta dönüşüm altında, sağlığı çökertmenin ne anlama geldiğini çok büyük bir acıyla gösterdi. Biz böyle bir sağlık sistemini hak etmiyoruz. Biz tüm insanlar olarak insanca, toplumcu bir bakış açısıyla ve bizi hastalandıracak değil bizi koruyacak bir sağlık sistemine, bizi sağlıklı kılacak bir yaşama kılıp, buna ulaşabilmek için hep birlikte mücadele veriyoruz" diye konuştu.

Öne Çıkanlar