Prof. Dr. Ceyhan: Türkiye’de test yapma şartları çok zorlaştırıldı, vakalardaki artışın farkında değiliz

Prof. Dr. Ceyhan: Türkiye’de test yapma şartları çok zorlaştırıldı, vakalardaki artışın farkında değiliz
Türkiye'de, salgına dair tedbir ve kısıtlamaların büyük ölçüde kaldırıldı. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, ‘Artık pandemiye ayrılacak bir bütçe de yok. Pandemi yokmuş gibi davranılıyor’ dedi.

Türkiye genelinde Covid-19 vakalarında kısıtlamaların tamamen kaldırılmasının ardından yeniden artış yaşanmaya başladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, hastanelere başvurularının arttığına dikkat çekti. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol ise, aşılama nedeniyle sağlanan bağışıklıkta düşüş sürecine girildiğini belirtti.

‘VAKALARDAKİ ARTIŞIN DA FARKINDA DEĞİLİZ’

Cumuriyet'te yer alan habere göre Omicron’un BA.4 ve BA.5 varyantlarının çok hızlı bulaştığının altını çizen Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Türkiye’de test yapma şartları çok zorlaştırıldığı için vakalardaki artışın da farkında değiliz. Artık pandemiye ayrılacak bir bütçe de yok. Pandemi yokmuş gibi davranılıyor. Hiçbir kural koymadan bütün turistleri kabul etme kararı aldık. Kontrolü güç sonuçlara yol açacak" dedi.

‘TÜRKİYE ŞU ANDA HİÇBİR ŞEY YAPMAYAN TEK ÜLKE’

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, "Dünyada ölüm sayısında artış var. Yeni varyantlar nedeniyle hareketlenme var. Türkiye şu anda hiçbir şey yapmayan tek ülke. Aşılama tamamen durdu. Bayram sonrasında okulların açılmasına kalmadan vaka sayılarının daha da artacağı öngörülüyor. Maske zorunluluğu toplu taşıma araçlarında ve kapalı ortamlarda zorunlu olmalı" dedi.

Öne Çıkanlar