Rapinoe: Beyaz ırkın üstünlüğüne inananlar çetesini siyahiler ve diğer renkler biliyor

Rapinoe: Beyaz ırkın üstünlüğüne inananlar çetesini siyahiler ve diğer renkler biliyor
Kadınlar futbolunun yıldızı Megan Rapinoe: Böyle cani bir güruhu ilk kez görmüyoruz. Beyaz ırkın üstünlüğüne inananlar çetesini ortaya çıkarmak Amerika için yeni bir şey değil.

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2019 Kadınlar Dünya Kupası'nda şampiyon olan ABD Kadın Milli Takımı kaptanı Megan Rapinoe ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki gerginlik devam ediyor.

33 yaşındaki deneyimli futbolcu Rapinoe, 2019 Kadınlar Dünya Kupası'nın ardından Beyaz Saray'ı ziyaret etmeyeceğini dile getirmesi üzerine Donald Trump, "Konuşmadan önce kazanmalı" şeklinde yanıt vermişti. Finalde takımını öne geçiren ilk golü atmayı başaran Rapinoe, hem kupayı ülkesine getirmiş, hem turnuvanın en golcü ismi olmuş hem de en iyi oyuncusu seçilerek adeta saha içerisinde Trump'a cevap vermişti. 

2019'da Donald Trump için "En önemli şey o manyağı Beyaz Saray'dan çıkarmak" şeklinde yorum yapan kadın futbolunun özel isimlerden Megan Rapinoe, geçtiğimiz hafta kongre binasını işgal edip, başkanlık seçim sonuçlarını protesto eden Trump destekçileri ve Trump hakkında açıklamalarda bulundu.

AMERİKA BÖYLE BİR YER

Donald Trump'ın halkı kışkırttığını düşünen Rapione, "Umarım bu kadar çok insanın burada olmamızın nedenini gerçekten anlamasının bardağı taşıran son damlası olur, çünkü bizim ülkemizin gerçekte ne olduğunu hiç hesap etmemiştik. Amerika, böyle bir yer. Hiç kuşkunuz olmasın. Gerçek renklerimizi çok fazla gösterdiğimizi düşünüyorum. Böyle cani bir güruhu ilk kez görmüyoruz. Beyaz ırkın üstünlüğüne inananlar çetesini ortaya çıkarmak Amerika için yeni bir şey değil. Siyahi ve diğer insanlar çok iyi biliyor." dedi.

Soru-cevap oturumunda, Rapinoe'ye Washington'dan USWNT sweatshirt ile dönen bir Trump destekçisinin geniş çapta dolaşan fotoğrafı soruldu.

Rapinoe, "Muhtemelen birçok takım arkadaşım adına konuşabileceğimi hissediyorum. Bu, hoş karşılayacağımız türden bir durum değil. ABD arması, beyaz üstünlüğüyle, Trump yönetimiyle, Kongre Binası'nda gördüğümüz bölücü kültürle ilgili herhangi bir şeyle karıştırılmamalıdır. " (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar