Referandum yaklaştıkça gözaltılar artıyor

Referandum yaklaştıkça gözaltılar artıyor
Referanduma 4 gün kala Diyarbakır ve İstanbul’da 209 kişi gözaltına alındı. Hatay'da da sendika üyeleri gözaltına alındı.

HABER MERKEZİ - Diyarbakır’da sabahın erken saatlerinde çok sayıda eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskınlarda 172  kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında dihaber stajyeri Süreyya Dal, DBP PM üyesi Metin Egici de bulunuyor. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulurken, avukatların şu an için görüşmesine izin verilmediği belirtildi.

LİCE’DE 4 GÖZALTI

Lice merkezde sabaha karşı düzenlenen ev baskınlarında 4 kişi gözaltına alındı. Yerine kayyum atanan eski muhtar Hanefi Gülen, belediye çalışanı Mehmet Akşahin, Veysi Özkan ve Mizgin Kırhan adlı yurttaşlar gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 kişi İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

KULP’TA 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır’ın Kulp merkezi ve köylerinde dün akşam ve bu sabah yapılan ev baskınlarında en az 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

İSTANBUL’DA 27 GÖZALTI

İstanbul’da da Sultanbeyli, Sancaktepe, Ümraniye, Avcılar, Arnavutköy, Bağcılar, Bahçelievler, Beyoğlu, Başakşehir, Beylikdüzü, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Küçükçekmece ve Sultangazi ilçelerinde eşzamanlı 35 eve baskın yapıldı. Baskın sonucu aralarında HDP'lilerin de olduğu 27 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünün ardından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

HATAY’DA DA OPERASYON

Hatay'ın İskenderun ve Antakya ilçelerinde sabah saatlerinde birçok adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan ev baskınlarında aralarında ihraç edilen sağlık ve eğitim emekçileri ile HDP üyelerinin de olduğu çok sayıda isim gözaltına alındı. Gözaltına alınanlara katıldıkları eylemler ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle "Örgüt propagandası yapmak" suçlaması yöneltildiği belirtildi. Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: Mutlu Aymaz, Resul Varhan, Merve Varhan, Ziya Aslan, Medine Şahin, Ercan Doğan.

 

Öne Çıkanlar