Rıdvan Dilmen: Fenerbahçe öndeki oyuncuların kalitesiyle kazandı

Rıdvan Dilmen: Fenerbahçe öndeki oyuncuların kalitesiyle kazandı
'Maçın son dakikasındaki pozisyona bakılması gerekiyor. Fenerbahçe Mesut Özil’in kaçırdığı dışında pozisyona giremedi.'

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, TRTSpor'da ekrana gelen "%100 Futbol" programında Fenerbahçe-Giresunspor maçının ilk yarısı hakkında konuştu. 

Dilmen'in maçın ilk yarısı için yorumları şöyle oldu:

"Gol erken gelince herkes Fenerbahçe farka gidecek diye düşündü. Giresunspor beklentilerin üzerinde pasla çok çabuk Fenerbahçe sahasına girmeye başladı. Fenerbahçe çabuk oynamaya çalışıyor ama telaşlı oynuyor. Top kayıpları oluyor ve önde baskı yapamıyor. Çünkü Mert Hakan ve Gustavo’nun önündeki oyuncular baskı yapamıyor.

Giresunspor’un kaybedecek bir şeyi yok. Fenerbahçe’nin istekli oyununu telaşa çevirmesi bu tabloyu doğurdu. İkinci yarıda Mert Hakan, Meyer değişikliğine gidebilir çünkü Mert’in sarı kartı var.

Mesut bitirici pasları var… Kimsenin göremediğini görüyor ceza çevresi sahasında. Osayi’yi sahada göremedim. Aslında ona çok uygun bir maç ama pek çıkamadı. Onun kanadında bir yığılma oldu. 

Fenerbahçe’nin bu sisteminin en büyük sıkıntısı, ikinci bölgeyi çabuk geçen takımlar karşısında zaaf yaşayacak olması. Fenerbahçe’nin en iyi transferi Kim olmuş. Defansı çok iyi takımın. Kim çok iyi bir stoper. Yarın öbür gün dörtlüye döndüğünüzde Kim ve Szalai müthiş ikili olur.

Maç hala Fenerbahçe için bitmiş değil. Kolay değil, rakip yarı alana yerleşemiyor, kontratağa da çıkamıyor."

Rıdvan Dilmen maçın ikinci yarısını değerlendirirken maçın son dakikasındaki pozisyona bakılması gerektiğini söyledi. Dilmen, ikinci dakikada gelen golden sonra rakip takım üzerinde baskı yaratamadığını ve Mesut Özil’in kaçırdığı dışında pozisyona giremediğini belirtti.

Özil’in 90 sahada kalarak Fenerbahçe’de bir ilke imza attığını vurgulayan Dilmen, ünlü futbolcunun kişilik ve oyunuyla takım arkadaşlarının sevgi ve saygısını kazanmış olduğunun altını çizdi. Fenerbahçe’nin çok arzulu ve istekli olmasına rağmen telaşlı oynadığını tekrarlayan Dilmen, takımın ortalama bir takım görüntüsü çizdiğini savundu.

Fenerbahçe’nin daha iyi kontratak yapması gerektiğini belirten Dilmen, bunu da Mesut Özil’in pasıyla Valensia ya da Osayi’nin yapmasının şart olduğunu söyledi:

"Pereira sabit fikirli olmayacağını söylemişti sezon başında. Bu maç onun deneyimiydi. 2-0’dan sonra pas takımına dönmesi daha doğruydu. Fenerbahçe’nin kadro yapısı pas oyununa uygun. Şu anda Gustavo’nun yanında oynayacak oyuncu hala bulunamamış. Fenerbahçe öndeki oyuncuların performansıyla değil ama kalitesiyle kazandı."

Öne Çıkanlar