Rosa Kadın Derneği üyesi, hakkında yeni bir iddianamenin hazırlandığını duruşmada öğrendi

Rosa Kadın Derneği üyesi, hakkında yeni bir iddianamenin hazırlandığını duruşmada öğrendi
Avukat Elif İpek Tirenç Ulaş, hakkında yeni bir iddianamenin hazırlandığını yargılandığı davanın mahkemesinde öğrendi. Mahkemenin verdiği karara Ulaş ve avukatlar tepki gösterdi.

Rosa Kadın Derneği Yönetim Kurulu üyesi avukat Elif Tirenç İpek Ulaş’ın dernek faaliyetleri suç sayılarak hakkında açılan davanın 6’ncı duruşması Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Elif ve avukatları hazır bulundu.

Mahkeme araştırılması gereken hususların olduğunu belirterek avukatlara savunmak için söz verdi. Ulaş, mahkeme başkanına daha önce Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde benzer emsal kararlar verdiğini ve mahkemeden beraat kararı vermesini istedi. Ulaş'ın avukatları da dosyanın tekerrür ettiğini, araştırılması gereken bir husus olmadığını belirterek, müvekkillerine dönük beraat kararı verilmesini talep etti.

YENİ BİR İDDİANAME HAZIRLANIYOR

Mahkeme, avukatların karar verilmesi talebini, Ulaş'ın hakkında birleştirmeye yönelik yeni bir iddianamenin hazırlandığını, bu iddianamenin değerlendirme aşamasında olduğunu belirterek reddetti.

Mahkeme, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne müzekkere yazılarak 22 Ocak 2021 tarihinde Rosa Kadın Dernek binasında yapılan aramada TJA ibareli pankart ve ele geçirilen not defteri ile söz konusu pankartın içerisinde yer alan ibarelerin neler olduğuna dönük kendilerine gönderilmesini istedi. Mahkeme ayrıca söz konusu derneğin varsa basın açıklamaları, yapmış olduğu etkinlik, gösteri, faaliyetler ve Ulaş'ın arsa vermiş olduğu röportaj, katıldığı TV, radyo programlarının neler olduğunun kendilerine gönderilmesini istedi. Bir sonraki duruşma 22 Aralık gününe ertelendi.

Mahkemenin verdiği karara Ulaş ve avukatlar tepki göstererek bu müzekkerelerin daha önce defalarca yazıldığını ve gelen cevaplarda aleyhe bir bilgi gelmediğini ancak ısrarla tekrar yazıldığını söyledi. Ulaş son olarak mahkeme başkanına, "Dosyada hiçbir şey olmamasına rağmen zorla suç yaratmaya çalışıyorsunuz" demesi üzerine mahkeme başkanı "Evet" diye cevap verdi.(MA)

Öne Çıkanlar