Rusya'da Covid-19 vaka sayısı yükselirken Türkiye'ye uçuşlar tekrar başlıyor

Rusya'da Covid-19 vaka sayısı yükselirken Türkiye'ye uçuşlar tekrar başlıyor
Rusya'dan Türkiye'ye uçuşlar yarın tekrar başlıyor. Ancak Rusya'da Covid-19 vaka sayıları tekrar yükselişe geçti. St. Petersburg'da hastanelerde doluluktan Covid hastaları koridorda yatıyor.

Günlük Coronavirus vaka sayılarının hızla arttığı Rusya'nın en büyük şehirlerinden Saint Petersburg'da bir hastanede çekilen videoda insanların koridorda yerde yattığı görüldü.
T24'ün St. Petersburg merkezli haber sitesi mr-7.ru tarafından yayınlanan videdan aktardığı habere göre video hastanedeki bir hastanın kardeşi tarafından çekildi.

15 Numaralı Şehir Hastanesi'nde çekilen videodaki kişi, hastane görevlilerinin kardeşine bugün, "Bir doktor gelene kadar yüz üstü yatmasını ve derin nefes almasını söylediğini" belirtti.

Ancak St. Petersburg'daki sağlık yetkilileri, vaka sayılarının tırmanmaya başlamasından bu yana hastanelere günde 800 yeni hasta gelmeye başladığını belirtti. Şehrin sağlık komitesi cuma günü St. Petersburg'da Covid-19'a ayrılan ve toplam 9 bin yatağı olan hastanelerin yüzde 90 dolduğunu ifade etti.

Rusya, vaka sayıları büyük bir hızla tırmanırken yavaşlayan aşılama kampanyasını hızlandırmayı ve bazı yasakları tekrar yürürlüğe sokmayı planlıyor.

YARIN TÜRKİYE'YE UÇUŞLAR TEKRAR BAŞLIYOR

Rusya, Türkiye'ye tüm uçuşların 22 Haziran itibarıyla tekrar başlatılması kararı almıştı.

Geçen hafta Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova tarafından yapılan açıklamaya göre, Covid ile mücadele operasyon merkezi,  Türkiye'deki vaka sayılarındaki düşüşü ve alınan önlemlerin yeterliliğini tespit ederek, uçuş yasağını kaldırdı.

Rusya, güvenli turizm uygulamalarını yerinde gözlemlemek için Türkiye'ye heyet göndermişti. Yasak 15 Nisan'da başlamış, daha sonra 21 Haziran'a uzatılmıştı.

Öne Çıkanlar