Samatta attı Altay tuttu…

Erol hoca bir düzen tutturursa Fenerbahçeli yıllar sonra yüzünün güldüğü, heyecan duyduğu bir sezona kavuşabilir.

Fenerbahçe’nin yeni kadrosu ufaktan pişmeye devam ediyor…
İlk 4 haftayı 8 puanla yenilgisiz kapatmak, son yılların kaos takımı Sarı Lacivertliler için, yeni kadroyu da gözönüne alırsak başarı olarak değerlendirilebilir…
Ekonomik kaos içindeki Türk futbolunda Ali Koç gibi bir isim olmasaydı Fenerbahçe kadroyu böylesine silbaştan yapabilir miydi, o da ayrı bir konu. Ancak yeni kadronun sinyal verdiği bir gerçek…
Bir de Erol Bulut farkı var. Erol hoca değişiklikleri ile takımının heyecanını ayakta tutuyor. 2-1 öndeyken Cisse’yi düşünmesi, 10 kişi kaldıktan sonra değişiklikle defansif önlem almaması farklı bir düşünce gösteriyor.
Ne kadar ‘Fenerbahçe iyi yolda’ desek de aslında futbolda işler pamuk ipliğine bağlı. 2. penaltıyı atıp Karagümrük beraberliği koparsa doğal olarak işin de rengi değişirdi…
Ama kazanana laf yok mantığıyla yeni Fenerbahçe’ye şimdilik yeşil ışık yanıyor…
Yeni Fenerbahçe’nin belki de yıllar sonra en büyük farkı artık forveti, hatta forvetleri olması… Valencia, Thiam derken bir de Samatta’nın eklenmesi yıllar sonra Fenerbahçe’ye golcü zenginliği getirdi. 
Samatta’nın gol vuruşlarında farklılık gösterdiği bir gerçek. İyi beslenirse Tanzanyalı futbolcu ciddi açık kapatır. Ve de eklenen Cisse var. Bu zenginlik, eğer hatlar arasında da uyum sağlanırsa beklenenin üzerinde bir performansa neden olabilir.
Ve Altay… Bu kadar yapılanan Fenerbahçe’de, Ali Koç döneminde kanımca en büyük transfer. Kurtardığı penaltı dışında yine kritik kurtarışlarla maçın kaderini etkiledi. Aynı şekilde Rizespor ve Galatasaray maçlarındaki kurtarışlarını da eklersek, 4 haftada alınan 8 puanda Altay’ın katkısını unutmamak gerekir.
Bir başka deyişle Tanzanya’dan gelen atar, Osmangazi’den çıkan tutarsa Fenerbahçe’nin yolu açılır…
Bu arada diğer isimlerle de Erol hoca bir düzen tutturursa Fenerbahçeli yıllar sonra yüzünün güldüğü, heyecan duyduğu bir sezona kavuşabilir. 
Son transferler sonrası milli takım arası kesinlikle iyi gelecektir Fenerbahçe’ye… Tüm gelenlerle yapılan çalışmalar takım içerisindeki uyumun artmasını sağlayacaktır. 
Kısa vadede ise Kadıköy’e lider gelen Karagümrük’ü 2-1 de olsa yenmek Fenerbahçe için iyi moral oldu…
Bu kadar yeni ve bir çoğu yıldız ismin buluştuğu kadrodan bir takım yaratmak ise Erol Bulut’un becerisine kalmış durumda…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Deniz Derinsu Arşivi