Sanatçı Kilpper: Öcalan'a yönelik tecrit insanlık suçudur

Sanatçı Kilpper: Öcalan'a yönelik tecrit insanlık suçudur
Bergen Üniversitesi sanat profesörü Thomas Kilpper, Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin 'insanlık suçu' olduğunu belirterek, Türkiye'ye uygulamanın sonlandırılması çağrısında bulundu.

Almanya modern sanat dünyasının tanınmış isimlerinden Bergen Üniversitesi sanat profesörü Thomas Kilpper, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridin tek başına Türkiye’nin insan haklarını ihlal ettiğinin en açık göstergesi olduğunun altını çizerek, bunun "psikolojik bir işkence" ve "insanlık suçu" olduğunu söyledi. Kilpper, Türkiye’ye İmralı’da uygulanan tecridi sonlandırma çağrısında bulundu. 

‘İNSAN HAKLARI AYAKLAR ALTINDA’

Fırat Haber Ajansı’na (ANF) konuşan Klipper, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine dair de "Bu durum da benim için korkunç bir adım ve bana kalırsa, Erdoğan hükümetinin insan haklarını ayaklar altına almasının bir başka göstergesidir" dedi.

Türkiye’nin yanı sıra son zamanlarda Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin de insan haklarını hiçe saydığını belirten Alman sanatçı, mültecilere ve göçmenlere yönelik yapılan ayrımcılığa ve işlenen suçlara dikkat çekti. Kilpper, "Devlet şiddetinin bütün formlarının son bulması ve bunun yerine evrensel insan haklarının geçerli olduğu bir dünya arzumdur" diye konuştu.

Kilpper, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik politikaları içinse "Türkiye’nin Kürt bölgelerinde yürüttüğü savaş siyaseti korkunç boyutlara ulaştı" diye belirtti.

Öne Çıkanlar