Urfa'da sağlıkçıya saldıran 3 kişi tutuklandı

Urfa'da sağlıkçıya saldıran 3 kişi tutuklandı
Hemşire M.A,, tehdit edildiği için gittiği polis merkezinden dönerken, kendisini takip eden hasta yakınlarının saldırısına uğradı, aracına da zarar verildi. Saldırı kentte büyük tepki çekti.

Urfa’da tartıştıkları hemşireyi darp ve tehdit edip, aracına zarar vermekten gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü tutuklandı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisinde görevli M.A, damar yolu açtığı hasta bir çocuğun yakınıyla tartıştı.

Hemşire M.A, kendisini tehdit ettiğini söylediği hasta yakınından şikayetçi olmak için polis merkezine gitti. Şikayetinin ardından çalıştığı hastaneye dönerken, kendisini takip eden hasta yakınları tarafından otomobili durdurulan M.A. darp edilerek aracına zarar verildi.

3’Ü TUTUKLANDI

Saldırıyla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, "kasten yaralama, mala zarar verme, yağma" suçlamasıyla 4 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, biri adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

SALDIRIYA KINAMA: SAĞLIK BAKANLIĞINI CAYDIRICI ADIM ATMAYA DAVET EDİYORUZ

Sağlık-Sen Urfa Şubesince yapılan açıklamada, hemşire M.A'ya yapılan saldırı kınanarak, sürecin takipçisi olunacağı belirtildi. Sağlıkta şiddetin zaman, zemin ve kurban ayrımı yapmadan ilerleyişini sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu durumun maalesef mesleki bir realiteye dönüşmüş olması, sağlık çalışanlarını çok daha fazla endişelendirmekte, meslekten soğutmaktadır. Sorumluluk sahibi olanların, şiddet olaylarını bütüncül bir çerçevede ele alıp, çözüm üretme yoluna gitmemeleri ise ayrıca düşündürücüdür. Olay bazlı tepki ve yaklaşımlar, gündelik bir hassasiyet oluştursa da ne yazık ki meselenin kökten çözümüne katkı sağlamamaktadır. Bu noktada Sağlık Bakanlığını bir defa daha önleyici, caydırıcı ve engelleyici adımlar atmaya davet ediyoruz."

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ: ŞİFA DAĞITAN SAĞLIKÇILARA YAPILAN HAKSIZLIKLARI KABUL ETMİYORUZ

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, sağlık çalışanına yönelik saldırıyı kınadı. Saldırıyla ilgili soruşturmanın sürdüğüne dikkat çeken Gülüm, "Çok üzücü bir olay, tüm sağlık çalışanlarının moralini bozup motivasyonunu azaltan bir olay. Kendisiyle olayın ilk anından itibaren iletişime geçtik. Şu an evinde istirahat ediyor" diye konuştu.

Gece-gündüz demeden şifa dağıtmaya çalışan sağlıkçılara yapılan haksızlığı kabul etmediklerini dile getiren Gülüm, "Bu olayların en aza indirilmesi için herkesten destek bekliyoruz. Vatandaşlarımızdan da daha sakin davranmalarını bekliyoruz" dedi.

MESLEKTAŞLARINDAN DESTEK ZİYARETİ

İl Sağlık Müdürü Gülüm ve beraberindeki heyet, saldırıya uğrayan hemşireyi evinde de ziyaret etti. Meslektaşlarına moral veren Gülüm ve beraberindekiler, geçmiş olsun dileklerini iletti. Urfa Tabipler Odası da yaptığı yazılı açıklamayla saldırıya tepki gösterip meslektaşlarına destek verdi.

Darp edilen hemşire ise desteklerinden dolayı Prof. Dr. Gülüm ve mesai arkadaşlarına teşekkür etti.

Öne Çıkanlar