'Saraydan 80 milyon yönetilmez'

'Saraydan 80 milyon yönetilmez'
ARTI TV'de yayımlanan Gündem Özel programında '128 milyar dolar nerede?' sorusu masaya yatırıldı. DEVA Partili Ekmen, HDP ile görüşmelerinin olduğunu söyledi.

ARTI TV'de Derya Okatan'ın sunduğu Gündem Özel programının konukları Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen oldu. Programda '128 milyar dolar nerede?' sorusu masaya yatırıldı. 

"Hükümetin ekonomi ile ilgili bir çok konuda tutarsız zincirleme kararları olduğunu görebiliyoruz" diyen Katırcıoğlu, "İktisat mantığına da kendilerinin de ifade ettiği liberal düzene bağlıyız sözlerine hiç de uymuyorlar. 'Karar alan kendi çıkarları için karar alır' diye bir iktisad mottosu vardır. 80 milyon nüfus için çok az sayıda kişi karar alıyorsa o kararların hatalı olma ihtimali çok fazladır. Dolayısıyla bu en büyük yanlıştır. Saraydan 80 milyon yönetilemez, Saray yönetemez bunu" ifadelerini kullandı. 

'DÖVİZ REZERVLERİ ADETA ARKA KAPIDAN GİZLİ KAPAKLI BOZDURULDU'

Mehmet Emin Ekmen ise konuya ilişkin, "128 milyar tartışmasına ilişkin hangi açıklamayı baz alacağımızı bilmiyoruz. Erdoğan, bu paraların pandemi döneminde kullanıldığını iddia etmişti. Pandemi döneminde 8 milyar gibi bir rakam kullanıldığını biliyoruz. Bu ödemelerde işsizlik ödeneği olmak üzere diğer ödeneklerden karşılandığını biliyoruz. Dolayısıyla bu 128 milyar dolarlık kur bozdurmasının, harcamasının pandemi ile ilgili hiç bir alakası yok. Yiğit Bulut böyle bir rezervin hiç bir zaman oluşmadığını iddia etti. Ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamzadağ, paranın kasada bulunduğunu söyledi. Son olarak da Canikli 5 bin ton altın olarak yastık altına gittiğini ima etti. Tamamı birbiriyle çelişen, tutmayan iddialar. Galiba gerçeğe en yakın ifadeyi Lütfü Elvan bey, Hazine ile Merkez Bankası arasında yapılan bir protokol ile bu döviz rezervlerinin adeta arka kapıdan gizli kapaklı olarak bozdurulduğunu ima etmiş oldu" ifadelerini kullandı. 

Ali Şeker ise, yapılan açıklamaların uzlaşmadığını söyleyerek iktidar tarafından yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını, 128 milyar doların ne olduğu sorusunu sormaya devam edeceklerini söyledi.

EKMEN: HDP'YE KAPILARIMIZ AÇIK

Mehmet Emin Ekmen partisinin HDP ile görüşmelerinin olduğunu söyleyerek, "HDP ile görüşmelerimiz var ve olacak. Karşılıklı ziyaretler gerçekleşiyor. HDP'ye kapılarımız açık. Bunlar Türkiye'deki kamplaşma politikasını yaran, Türkiye'yi gerçek gündemine davet eden, siyasi partilerin düşman değil, dostane bir rekabet içerisinde gören siyaset anlayışının bir ürünüdür. Ümit ediyorum ki sadece muhalefet partileri değil, iktidardaki partiler de böyle bir etkileşime girerler. Maalesef şuan iktidarın kendi içerisinde yoğun ve kuvvetli bir etkileşim görüyoruz ancak muhalefet ayağında böyle bir durum yok. Ümit ediyorum muhalefet bu çemberleri kırar. Açık şekilde söylüyorum Erdoğan'ın çizdiği çemberi kıramayan hiç bir muhalefet partisi siyaset üretemez, hiçbir parti vatandaşa ülke gerçeğini ortaya koyamaz" ifadelerini kullandı. 

Gare operasyonlarına ve amirallerin bildirisi sonrasında ki muhalefetin aldığı tutumu değerli gördüğünü söyleyen Ekmen, "128 milyar dolar meselesi, sorunların üstünü örten hayal perdesinin muhalefetçe yırtıldığını, tanınmadığını gösteriyor. Bu manada ortaklaşmanın kıymetli olduğunu düşünüyorum" dedi. Bir yıl önce partisinin Genel Başkanı Ali Babacan tarafından 128 milyar doların gündeme getirildiğini söyleyen Ekmen, "CHP'nin konuyu gündeme taşımasıyla toplumsal bir soru haline geldi ve bu noktadan sonra muhalefete yarışır şekilde değil birbirine destek verir bir durumda oldu. Bu dayanışmayı kıymetli görüyorum. Bu söylemin, uzunca bir süre sonra Erdoğan'ı savunma çizgisine ittiğini görüyoruz. Ve sürekli saldırıya alışkın bir siyasetin savunmaya çekilince de bütün oyuncuların döküldüğünü görüyoruz. Bu dökülmeler kendi makyajlarının da söküldüğü gibi seçmenleri için de öğretici bir süreç" şeklinde konuştu. 

Ekmen son olarak '128 milyar dolar nerede?' sorusunun dahi tüm sorunları ortaya çıkardığını söylerek, iktidarın sadece '128' yazan pankartı dahi kaldırmasını eleştirdi.

Öne Çıkanlar