Seba’nın 'asker' arkadaşı!

Yerden oynayarak Hatayspor defansını aşmanın zor hatta çok zor olacağını senin gibi akıllı bir futbol insanı anlamazsa kim anlar?

Sevgili Sergen, Gordon Milne’nin çalıştırdığı dönemde uzun süre Beşiktaş formasını giydin o günlerden aklında kalan hiçbir şey olmadı mı? ‘Süleyman Seba’nın asker arkadaşı’ Alan Walsh’u da mı anımsamadın? Hani ilerleyen yaşına karşın yaptığı ortalarla Beşiktaş’ın art arda kazandığı, biri yenilgisiz 3 şampiyonlukta büyük pay sahibi olmuştu! Alan Walsh şimdi 64 yaşında ama inanıyorum ki bugün gelse futbolculara ‘nasıl orta yapılır?’ dersini başarıyla verebilir…

Oyuncu seçimini sonraya bırakıp en belirgin hatanı eleştirelim. Hatay’da ilk yarı 2-2’lik eşitlikle sona eriyor ve sen devre arasında soyunma odasında oyuncuları hiç mi uyarmıyorsun? Belli ki ev sahibi Hatayspor karşılaşmanın ikinci bölümünde skoru korumak için savunmayı kalabalık tutacak, bulacağı uygun pozisyonlarda da kontra atakla gol arayacak. Yerden oynayarak Hatayspor defansını aşmanın zor hatta çok zor olacağını senin gibi akıllı bir futbol insanı anlamazsa kim anlar? Demem o ki, neden uyarma gereği duymadın oyuncularını sağ ve sol kanatlardan bol bol orta yapmaları konusunda? Ayağa oynadılar yok düzeltiyorum, ayağa oynayamadılar topu sürekli rakibe kaptırdılar olası pozisyonları da cömertçe harcadılar. Kim denediyse aşamadı kalabalık Hatayspor defansını, bireysel çabasıyla da sınırlı organize atakla da… Doğaldır çok eleştiri alacaksın ama oyuncu seçimin nedeniyle, senin futbol becerinin ve yetinin boyutunu bilenlerden birisi olarak şaşırdığımı itiraf etmeliyim. Futbolcudan bekleme yaratıcılığı, herkes sen değil! Elbette eleştiriler alacaksın. Atiba Hutchinson, Necip Uysal ve Josef de Souza seçimlerin nedeniyle… Üçünün bir arada oynadığında ne olduğunu gördük, ki zaten sen hepimizden önce biliyordun tanıklık edeceğimiz enstantaneleri! Beşiktaşlılar Atiba Hutchinson’ın yaşına takılmışlar oysa Kanadalı futbolcunun sorunu yaşından kaynaklanan fiziksel yetisizlik değil sadece senkron tutturamadığı orta saha elemanları. Beşiktaş’ın orta alandaki ‘beyni’ tartışmasız Atiba Hutchinson, ne var ki sürekli eleman değişimi nedeniyle o da ‘kısa devre’ yapıyor haklı olarak!

Bir çift lafım da oyuna sonradan dahil olan ve sahada kaldığı süre içinde rakiplerin arkasına saklanan Oğuzhan Özyakup’a… Sevgili kardeşim daha 3 gün önce eski günlerini aratmayacak beceri sundun ya Hatay’da yaptıklarınla? Sen niye bu kadar tutarsızsın? Beşiktaş’tan yedek kulübesinde oturarak yılda 2,5 milyon Euro alıyorsun hiç mi aldığının karşılığını veremediğin için kendini sorgulamıyorsun? Gördün mü Hatayspor’un sadece 300 bin Euro’ya transfer ettiği 24 yaşındaki Gabonlu oyuncu Aaron Boupendza’nın attığı golleri? Onun bir yılda kazandığı ile sen otomobil satın alıyorsun, sence bu adeletli mi?

Sevgili Sergen unatmadan, ısrarla Alanyaspor’dan transfer ettirdiğin Welinton Silva ile aranızda bilinmeyen bir hukuk mu var? Beşiktaş’ta herkes yedek kalabilir ancak yaptığı hatalar karşın Welinton Silva asla… Neyse ki sarı kartı gördü de, Galatasaray maçında cezalı duruma düştü! Bir de Ersin Destanoğlu faciası var tabii… Elbette genç adama şans tanınsın, hataları da görmezden gelinsin lakin becerisinin sınırını kendisi belirliyor. Neden aynı şansı Utku Yuvakuran’a tanımıyorsun yoksa babasıyla dargın mısın?

Karşılaşma beraberlikle bitti ve Beşiktaş 2 puan yitirdi diye yazmadım emin ol bu satırları, galip gelseydi de farklı şeyler yazmayacaktım!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi