BAE, Sedat Peker'in aracıyla da paylaşım yapmasını yasakladı

BAE, Sedat Peker'in aracıyla da paylaşım yapmasını yasakladı
BAE, Sedat Peker'in 1 Ekim'de açıklayacağı bilgilere kısıtlama getirdi. Dubai yönetimi, Sedat Peker'i başka bir hesap üzerinden dahi tweet atmaması konusunda uyardı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in paylaşımlarını engellemeyi sürdürüyor. 

Dubai yönetimi, 'can güvenliğini' gerekçe göstererek Peker'in video çekmesini ve Twitter'dan 'siyasi paylaşım' yapmasını yasaklamıştı. Peker de bunun üzerine son paylaşımlarını Erk Acarer aracılığıyla yapmıştı.  

HalkTv.com.tr'den İsmail Saymaz'ın haberine göre BAE, 1 Ekim'de yeni bilgiler paylaşacağını duyuran Sedat Peker'e yeni kısıtlama getirdi. BAE yetkilileri Peker'in başka bir kişinin hesabından da tweet atmasını kısıtladığını söyledi. Habere göre paylaşım yapması durumunda "teknolojik cihazlardan tamamen yalıtılmış şekilde yaşamını devam ettirme yaptırımı ile karşılaşacağı" bilgisi de kendisine verildi.

Öte yandan yakınları, Interpol'ün Peker hakkında 13 kez kırmızı bülten çıkarma talebini reddettiğini öne sürdü.

 PEKER, SOYLU İÇİN ' 1 EKİM'DE HEDİYEM OLACAK' DEMİŞTİ

Peker, 16 Eylül 2021 tarihinde yaptığı paylaşımda 1 Ekim’de tam da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığı gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir "hediyesi" olacağını söylemişti.

Peker, paylaşımında şu ifadeleri kaydetmişti:

"Benim en sevdiğim hastam Süslü Sülüman, son günlerdeki tavırların doktorun olarak beni çok mutlu etti. Bu yüzden 1 Ekim meclis açılışında sana çok güzel bir hediye hazırladım. Şimdi huzur içinde tatilini yap."

 

Öne Çıkanlar