Sezgin Baran Korkmaz'ın iade talebi kabul edildi

Sezgin Baran Korkmaz'ın iade talebi kabul edildi
Kara para aklama suçundan Avusturya'da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz’ın hangi ülkeye iade edileceğine Avusturya Adalet Bakanlığı karar verecek.

Avusturya adli makamları uluslararası kara para aklama suçundan tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz için iade talebini kabul etti.

Deutsche Welle (DW) Türkçe’nin haberine göre kara para aklamak suçundan hem Türkiye’de hem de ABD’de yargılanan ve ABD’nin talebiyle Avusturya’da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz’ın iadesine ilişkin talep Avusturya tarafından kabul edildi.

Mahkeme, ABD’nin iade talebini de Avusturya Suçluların İadesi Kanunu’na uygun olduğu görüşüyle kabul etti. Bu durumda Sezgin Baran Korkmaz’ın hangi ülkeye iade edileceğine Avusturya Adalet Bakanlığı karar verecek. Korkmaz’ın hangi ülkeye iade edileceği konusunda kararı Avusturya Adalet Bakanlığı verecek. Kararın, Şubat ayının ilk haftasında verilmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz, ABD ceza yasalarına göre "kara para aklamak için komplo kurmak ve resmi makamlara yalan ifade ve beyanda bulunmak" suçlamasıyla ABD’nin talebi üzerine 19 Haziran’da Avusturya’da gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. ABD’nin iade talebinde bulunduğu Sezgin Baran Korkmaz hakkında Türkiye’de de "SBK Holding’e ait altı şirketin hesaplarında yapılan incelemelerde kara para aklandığı" şüphesiyle soruşturma başlatılmıştı.

Öne Çıkanlar