Silopi Belediyesi'ne polis engeli: Halkla karşı karşıya gelmemizi istiyorlar

Silopi Belediyesi'ne polis engeli: Halkla karşı karşıya gelmemizi istiyorlar
Silopi Belediyesi Başkan Yardımcısı Tahir Tarhan, polisin toplu ulaşım ve Fen İşleri hizmetlerinde engeller çıkardığını belirterek, 'Halkla karşı karşıya gelmemizi istiyorlar' dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kayyım atanmayan 6 belediyeden bir olan Silopi Belediyesi, 2019 yılında kayyımdan devraldığı 273 milyon TL borçla, bir yandan borçları ödüyor diğer yandan halka hizmet veriyor. Emniyet Müdürlüğü’nün göreve başladıkları ilk günlerde şehir içi servislerinin durdurulduğunu ve "ehliyetleri yetersiz" denilerek para cezaları kesildiğini dile getiren Tarhan, "Bu araç şoförleri kayyım döneminde işe alınan ve kayyımın görevde olduğu süre boyunca hiçbir sorun yaşamayan kişilerdi. Yönetimi biz devralır almaz araçları bağlamak için böyle bir uygulamaya girdiler" dedi.

Emniyet Müdürlüğü'nün belediyenin fen işleri hizmet birimine de zorluk çıkartıldığını belirten Tarhan,"Su şebekesi, kanalizasyon, kilit taşı döşeme ve arıza onarımı gibi işlerde de emniyet büyük bir sorun çıkartıyor. En ufak bir kazma işlemi yapılacağı zaman öncelikle polisi aramamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

HDP’YE AYRI UYGULAMA: BAHANELER DEVAM EDİYOR

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün çıkardığı engeller hakkında konuşan Silopi Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Tarhan, belediye birimlerine karşı çıkartılan engellemelerinin bilinçli olduğunu söyledi. 2019 yerel seçimlerinde Silopi Belediyesi’ni kayyımdan geri aldıklarını hatırlatan Tarhan, belediyeyi kayyımdan aldıkları için birçok eksikle göreve başladıklarını belirtti. Belediyeyi kayyımdan aldıkları günden bugüne kadar birçok engellemeye maruz kaldıklarını kaydeden Tarhan, özellikle şehir içi ulaşımda hizmet verirken engelleme yaşadıklarını ifade etti.

Göreve başladıkları ilk günlerde şehir içi servislerinin durdurulduğunu ve "ehliyetleri yetersiz" denilerek para cezaları kesildiğini dile getiren Tarhan, "Bu araç şoförleri kayyım döneminde işe alınan ve kayyımın görevde olduğu süre boyunca hiçbir sorun yaşamayan kişilerdi. Yönetimi biz devralır almaz araçları bağlamak için böyle bir uygulamaya girdiler. Kayyım sürecindeki dönemi incelediğimiz zaman benzer bir uygulamanın hiç yapılmadığını gördük. Bu uygulamanın özellikle yönetimimize karşı yapıldığını gördük. O günden bugüne kadar yine bu uygulama çeşitli bahanelerle devam ediyor" dedi.

'ÇALIŞMALARA ENGEL OLMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Şimdilerde ise mahalle aralarındaki güzergahlarda belediye otobüslerinin trafik polisleri tarafından durdurularak "fazla yolcu" bindirildiği gerekçesiyle para cezaları kesildiğini anlatan Tarhan, "Kayyım belediyeyi yönetirken belediyeye ait sadece 10 adet şehir içi ulaşım aracı vardı. Bizler yönetime gelince bunun eksikliğini gördük ve çeşitli bankalarla yapılan görüşmeler sonucunda 2 Milyon 120 bin TL kredi alarak 10 adet daha şehir içi ulaşım aracı aldık. Ne hikmetse 10 şehir içi aracı ile hizmet verirken yolcu fazlalığı olmuyor da iki katı fazla ulaşım aracıyla şehir içi hizmet sununca fazla yolcu alınmış oluyor" diye sordu.  

Yine benzer engellemelerin belediyenin fen işleri hizmet birimine de çıkartıldığını belirten Tarhan,"Su şebekesi, kanalizasyon, kilit taşı döşeme ve arıza onarımı gibi işlerde de emniyet büyük bir sorun çıkartıyor. En ufak bir kazma işlemi yapılacağı zaman öncelikle polisi aramamız gerekiyor. Daha sonra polislerin çalışma alanına gelmesini bekleyeceğiz, ardından izin vermesini umacağız. İzin verdikten sonra kazı işlemi başlayacak ve çalışma bitip çukurun kapatılacağı zaman yine polis aranacak ve gelmesi beklenecek. Polislerin gelmesi de tamamen keyfi bir zaman dilimine yayılmıştır. Canları ne zaman isterse o zaman geliyorlar. Bu tarz uygulamalar, hizmet üretmede, hızlı çalışmada, büyük sorunlar yaratıyor, belediyemiz için" ifadelerini kullandı.

‘HALKIMIZ İLE KARŞI KARŞIYA GELMEMİZİ İSTİYORLAR’

Belediye hizmetlerinde aksaklıkların bilinçli olarak çıkarıldığını ve belediye yönetiminin halkın gözünde itibarının düşürülmeye çalışıldığına dikkat çeken Tarhan, "Halkımız ile karşı karşıya gelmemizi istiyorlar. Bu engellemeleri bizler de yurttaşlarımıza anlatıyoruz. Silopili yurttaşlarımız bizden daha iyi bu tarz uygulamaların amacını ve anlamını biliyor. Ne yaparlarsa yapsınlar halkımız bizi görüyor. Çalışmalarımızı izliyor ve gerçeğin farkında. Onun için bu çabaları anlamsızdır" diye konuştu.

 

Öne Çıkanlar