Sri Lanka'da protestocular gözaltı ve şiddet dalgasıyla karşı karşıya

Sri Lanka'da protestocular gözaltı ve şiddet dalgasıyla karşı karşıya
Sri Lanka'da Rajapaksa yönetimine karşı haftalarca süren eylemlerin ardından yeni hükümetin eylemcilere dönük gözaltı ve şiddet dalgası başlatması tepki nedeni.

Sri Lanka'da ekonomik krize karşı patlak veren ve Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın ülkeden kaçmasıyla sonuçlanan protestoların ardından eylemcilere dönük gözaltı ve şiddet dalgası gündemde.

Guardian'ın haberine göre, Devlet Başkanı Ranil Wickremesinghe liderliğindeki hükümet, protestoculara yönelik baskıyı artırırken "devlet mekanizmasının tüm gücünü kullanıyor". Protestolara liderlik eden onlarca kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşılırken aralarında avukatlar, gazeteciler, insan hakları savunucularının da yer aldığı 50'yi aşkın kişinin, protestocuların kamp alanına düzenlenen baskında yaralandığı aktarıldı.

Habere göre, ülkede olağanüstü hal kararıyla protestoculara yönelik operasyonlar sonucu aralarında bir Budist keşişin de yer aldığı 100'ü aşkın kişinin gözaltına alındığı, yurt dışına çıkış yasağı uygulandığı belirlendi.

Öne Çıkanlar