Stoltenberg: Türkiye'nin güvenlik endişeleri meşru

Stoltenberg: Türkiye'nin güvenlik endişeleri meşru
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 'Hiçbir NATO müttefiki terör saldırılarından Türkiye kadar çekmedi. Türkiye'nin gündeme getirdiği endişeler meşru' diye konuştu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerini itiraz ederken gündeme getirdiği endişelerin meşru olduğunu söyledi.

Helsinki ziyaretinde Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile görüşen Stoltenberg, "Ankara'nın endişelerinin ciddiye alınması" çağrısında bulundu.

Kısa Dalga'nın aktardığına göre, Niinisto ile ortak basın toplantısında konuşan Stoltenberg, "Hiçbir NATO müttefiki terör saldırılarından Türkiye kadar çekmedi" dedi. NATO Genel Sekreteri, "Türkiye'nin gündeme getirdiği endişeler meşru" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, 29-30 Haziran'da İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenecek NATO zirvesinin hiçbir zaman İsveç ve Finlandiya'nın üyelikleri için son tarih olarak görülmediğini de söyleyerek, müzakerelere devam sinyali verdi. Stoltenberg, meselenin bir an önce çözülmesini umduğunu söyledi.

Niinisto ise Türkiye'nin pozisyonunun kendilerini şaşırttığını ama "uluslararası siyasette karşı tarafın ne söylediğinin her zaman ciddiye alınması gerektiğini" belirtti. Finlandiya Cumhurbaşkanı, Ankara ile görüşmelerinde ilerleme sağlanıp sağlanmadığı konusunda da "Diyalog başlattık ve görüşmeler sürüyor" ifadelerini kullandı. 

Öne Çıkanlar