Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: Türkiye destekli gruplar QSD mevzilerine saldırdı, 11 cihatçı öldürüldü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: Türkiye destekli gruplar QSD mevzilerine saldırdı, 11 cihatçı öldürüldü
Gözlemevi, bilinmeyen sayıda QSD savaşçısının da hayatını kaybettiğini ya da yaralandığını duyurdu.

Suriye'nin kuzeyinde Kürt gruplarla Türkiye destekli cihatçılar arasında son haftalarda yaşanan en yoğun çatışmalarda en az 11 cihatçının öldüğü, Kürt tarafının da kayıpları olduğu iddia edildi.

Amerika'nın Sesi'nin Associated Press ajansının haberinden aktardığına göre, Kürtler’in liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri (QSD) ile Türrkiye tarafından "Suriye Ulusal Ordusu" adı konulan Türkiye destekli silahlı cihatçı gruplar arasında çatışma ve bombardıman, Türkiye'nin 2019’un Ekim ayında Suriye'nin kuzeyine girmesinden bu yana zaman zaman yaşanıyor.

Britanya merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, Ayn İsa kasabası yakınlarında Pazartesi gecesi yaşanan çatışmalar, Türkiye destekli silahlı grupların QSD mevzilerine düzenlediği saldırıyla başladı. Gözlemevi, Türkiye destekli cihatçıların çatışmalarda 11 kayıp verdiğini; bilinmeyen sayıda QSD savaşçısının da öldürüldüğünü veya yaralandığını bildirdi.

Bir QSD sözcüsü de Türkiye destekli bir saldırıyı püskürttüklerini söyleyerek çatışmaları doğruladı; kaç kişinin öldürüldüğü konusunda ise bilgi vermedi.

Türkiye destekli cihatçıların sözcüsü ise Associated Press’in yorum taleplerine yanıt vermedi. (Amerika'nın Sesi) 

Öne Çıkanlar