Tamince: Bittim ben diyen görmedim

Tamince: Bittim ben diyen görmedim
Erdoğan sevgisini, "Tanıyınca aşık oldum" diye ifade eden Rixos Otelleri'nin patronu Tamince, "İşler çok kötü diyen çok ama bittim ben diyen görmedim" dedi.

EKONOMİ - AKP'ye ve Cumhurbaşkan Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen, Erdoğan’a sevgisini, "Tanıyınca âşık oldum" sözleriyle ifade eden Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, işler çok kötüymüş diyenlerin çok olduğunu belirterek, "Ama benim işim çok kötü bittim ben diyen görmedim. Neticede inişler çıkışlar olur. 10 yıl kazandın, üç dört ay işler iyi gitmedi diye bu kadar konuşmak nedir? İşler bu kadar mı pamuk ipliğine bağlı? Biraz olumlu yönden bakalım" diye konuştu. Tamince, kaçtığı yönündeki iddialarını da yalanladı.

Hürriyet gazetesine yer alan röportaj şöyle:

Son dönemde daha çok yurtdışına mı yatırım yapıyorsunuz?

Ben kendimi hiçbir zaman bir mahallenin içine sokmadım. Bir pergel gibi düşünürsek, pergelin bir ayağı hep Türkiye’de, ama diğer ayak dünyanın değişik yerlerinde. Türkiye’de büyüdüğümüz gibi yurtdışında da büyüyoruz.

Türkiye’de terör olayları ve 15 Temmuz darbe kalkışması turizmi etkiledi. Siz Rixos Grubu olarak bu dönemi nasıl geçirdiniz?

İnişler çıkışlar hep olur turizmde. 2015 yılında düşüşler başlamıştı. Terör olayları, Rus uçağının düşmesi, 15 Temmuz darbe kalkışması üst üste geldi ve turizmi çok etkiledi. Reina’da yaşanan saldırı da çok üzücü ve yıpratıcı oldu sektör için. Tüm sektör olumsuz etkilendi. Ancak bu sene biz iyi gidiyoruz. 2014 yılına geri döndük.

2018 yaraların sarıldığı bir yıl olabilecek mi?

Antalya ve Göcek önceki yıllara göre daha iyi. Yalnızca Ruslar değil, İngilizler ve Almanlarda da geri dönüş var. Bu arada 2015-2016 yılında yaşadıklarımız bize ders de verdi. Yeni pazarlara açıldık.

Son dönemde Türkiye’nin önde gelen şirketleri zorluk yaşıyor. Yapılandırma istiyorlar. Döviz kurlarındaki artış da şirketleri etkiliyor. "Ekonomi çok kötü" diyenler çoğaldı. Siz ne düşünüyorsunuz?

Üç dört yıl önceki Yunanistan’a bakın, İspanya ve Portekiz’e bakın. Son dönemde Türkiye’den insanlar kalkıp Portekiz’e gidiyor. Ben gerçekten de şaşırıyorum. Ben dünyanın neredeyse her yerini geziyorum, iş yapıyorum. Ülkemiz için yabancı yatırımcı gelmiyor deyip, gidenlerin de olduğunu duyuyoruz. Ben gidenler var diyenleri duyuyorum ama giden görmedim. Benim çevremden kimse gitmedi. İşler ‘kötüymüş’ diyenler çok ama ‘benim işim çok kötü, bittim ben’ diyen görmedim. Neticede inişler çıkışlar olur. 10 yıl kazandın, 3-4 ay işler iyi gitmedi diye bu kadar konuşmak nedir? İşler bu kadar mı pamuk ipliğine bağlı? Biraz olumlu yönden bakalım. İstanbul’u yeterince tanıttık mı? Dubai’de 2008 yılında Lehman Brothers olayından sonra insanlar arabalarını havaalanında bırakıp kaçtı. 2008’den 2018’e Dubai 3 kat büyüdü. Biz bunu inanın daha iyi yapacak olanaklara sahibiz.

Sizin bir ara Dubai’ye taşındığınız yazıldı… Siz nerede yaşıyorsunuz?

Orada yaşamıyorum. Dubai’de yatırımım var. Ben ailemle İstanbul’da yaşıyorum. Turizmde Türkiye’nin en büyük projesini yaparken bile bunlar yazıldı.

15 Temmuz sonrasında söylendi bunlar. Dubai’ye, Rusya’ya kaçtığınız yazıldı, konuşuldu.

 O dönemde şahitlerim de var Antalya’da yatırımın başındaydım. Kaçacağım bir konu yok.

Cumhurbaşkanı sizin otellerinizi tercih ediyordu bir dönem artık gelmiyor mu?

 Son 2017’de Astana’daki otelimizde kaldı. Devletin başkanı istediği otelde kalır.

 Aranızın bozulduğu da çok konuşuldu...

Sayın Cumhurbaşkanımız parti başkanıyken, başbakanken yakından tanıdığım, vizyonuna şahit olduğum takdir ettiğim bir şahsiyet. Kendisi de bizim yatırımlarımızı hep takip etti. Hatta son Antalya’daki yatırımızı da takip etti..."Aranız nasıl?" sorusuna yanıt vermek haddim değil. Şu saate kadar yatırımlarımıza bakışında negatif bir şey görmedim, hep takdir gördüm. Ben ülkeme yatırım yapıyorum, kendisinden de hep şunu gördüm, "taş üstüne taş koyanın yanında olurum" der kendisi. Biz de hep taş üstüne taş koyduk.

Öne Çıkanlar