İnşaatta maliyet krizi: 'Fiyatlar artmasın diye dua ediyoruz'

İnşaatta maliyet krizi: 'Fiyatlar artmasın diye dua ediyoruz'
Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, inşaattaki maliyet artışına ilişkin ‘Fiyat artmasın diye dua etmekten başka şansımız yok’ ifadelerini kullandı.

İnşaat sektöründeki maliyet artışına ilişkin açıklama yapan Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, "Projeye başlayıp fiyat artmasın diye dua etmekten başka şansımız yok. Toptan malzeme alıp bağlıyorduk eskiden, şimdi o da yok" dedi.
Teknik Yapı Başkanı Durbakayım, Türkiye’deki deprem riskine de dikkat çekerek "Kentsel dönüşümlerde riskli binaları yapan müteahhitlere ceza kesilmeli. Maliyetin bir kısmını karşılamaları gerekiyor. Ya da en azından sicillerine işlemeli ki vatandaş yeni yapacağı evlerde de o müteahhitleri tercih ederken bunu bilmeli" dedi. Cumhuriyet’in aktardığı habere göre İzmir’in Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm bölgesinde hayata geçirecekleri rezidans projesinin dünkü tanıtımında konuşan Durbakayım, maliyet artışlarına da atıf yaparak şunları söyledi: "Projeye başlayıp fiyat artmasın diye dua etmekten başka şansımız yok. Toptan malzeme alıp bağlıyorduk eskiden, şimdi o da yok. Demiri, seramiği parasını versek bile bağlamıyor artık satıcı, gel hemen al istiyor."

TUNÇ SOYER: KENTİN MİMARİSİNİ BİLİMSEL SONUÇLARLA KURACAĞIZ

Toplantıya katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de şehirdeki riskli yapı stoğuna değinerek "Kentsel dönüşümde vatandaşın sigortası biziz. İzmir’i daha genç bir şehir yapacağız. Kentin yeraltının fotoğrafını çekiyoruz. 36 ay sürecek bir bilimsel projemiz var. Proje bitince nereye ne yapabileceğimizi göreceğiz ve kentin mimarisini bu bilimsel sonuçlar belirleyecek" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar