Temelli: Soylu iftar davetinde kaç kişilik yemek yemişler ve faturası ne onu açıklasın

Temelli: Soylu iftar davetinde kaç kişilik yemek yemişler ve faturası ne onu açıklasın
HDP Eş Genel Başkanı Temelli, İçişleri Bakanı Soylu'ya seslendi: Bize laf yetiştirmek yerine yapması gerekin yapsın.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile beraberindeki heyet, "Demokratik Anayasa", " Yargı Paketi" ve "Demokrasi İttifakı" temelindeki ziyaretlerinin ikinci gününde Özgürlük ve Dayanışma Partisi’ni (ÖDP) ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Temelli, Süleyman Soylu'ya seslenerek "Hediye almadıysa o atadığı vali demek ki evrakta sahtecilik yapıyordur" dedi.

HDP heyetini, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen ile parti yöneticileri karşıladı. HDP heyetine ziyaretleri için teşekkür eden İşleyen, HDP’li 3 belediyeye kayyım atanması ile birlikte belediyelerin gasp edildiğini belirterek dayanışma içinde olduklarını ifade etti. İşleyen, "İçinden geçtiğimiz süreç AKP’nin baskı, zorbalıkla Türkiye’yi yönetmeye çalıştığı ve bunu baskıyı boşa çıkaracak bir dirence sahip olduğunu Türkiye halkları gösterdi" dedi.

‘DEMOKRASİ İTTİFAKINA İHTİYAÇ VAR’

Temelli, Türkiye’nin içine girdiği kriz girdabından çıkabilmesi için demokrasi konusunda bir ittifaka, bütün siyasi partiler, muhalefet ve diğer kurumların bir araya gelerek, çözüm arayışında buluşabileceği bir zemine ihtiyaç olduğunu vurguladı. 31 Mart seçimlerinde HDP’nin stratejisi sonucu bir itirazın ortaya çıktığını belirten Temelli, "Bunu nasıl devam ettirebiliriz diye düşündük. Bir dosya hazırladık. Bir baktık ki tamda iktidardan beklenen bir hamle geldi" dedi.

‘İKTİDAR DERS ÇIKARMADI’

Kayyım hamlesini beklediklerini ifade eden Temelli, iktidarın ülkeyi yönetemediğini, yönetemedikçe de baskı ve şiddete başvurduğunu söyledi. Temelli, şunları söyledi: "Üç büyükşehir belediyemize kayyım atandı. Bu atamalar seçmenin, halkımızın iradesinin gaspından başka bir şey değildir. 2016’da OHAL ile birlikte kayyım atayarak Türkiye’ye yapılacak en büyük kötülüklerden birini yaptı. Kayyım döneminde Türkiye büyük acılar yaşadı, baskıya, talana, yolsuzluğa tanıklık etti. Bu dönemi aşmak içinde çök önemli bir mücadele yürüttük. Sadece biz değil barıştan yana tavır alan büyük bir kesim bu mücadeleyi ortaya koydu.  İktidar bu süreçten ders çıkarmadı. 6 Mayıs’ta İstanbul’a kayyım atadı. Toplum bunu kabul etmedi ve 23 Haziran’da bunu ortaya koydu. Kürt illerinde sergilediğimiz mücadeleyi İstanbul içinde ortaya koyduk. İktidar yine ders çıkarmadı ve 19 Ağustos’ta siyasi darbe ile karşı karşıya kaldık."

‘28 ŞUBAT DEVREDE’

Temelli, şöyle devam etti: "AKP eliyle 28 Şubat aklı Mardin’de, Van’da, Diyarbakır’da ortaya çıkmıştır. Savaş politikalarından beslenenlerin nasıl bir zulmü dayattıklarını hep birlikte izliyoruz. Bu zihniyete karşı mücadele etmekten başka bir seçeneğimiz yok. Bütün muhalefet, toplumsal muhalefet bir araya gelmeli. Bir demokrasi zemini yaratmak zorundayız. Bir çözüm üretmeliyiz. Başta Kürt meselesi olmak üzere Türkiye’nin bütün sorunlarına çözüm üretmeliyiz. Biz umudumuzu koruyoruz. Her türlü saldırıya rağmen Türkiye halkları Kürt halkının, kadınların, emekçilerin verdiği bu mücadele zemininde yan yana gelecektir ve bir yol açacaktır. Biz buna üçüncü yol diyoruz."

HDP heyeti ziyaret konusuna ilişkin hazırladıkları dosyayı ÖDP heyetine verdi.

‘SOYLU FATURAYI AÇIKLASIN’

Ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Temelli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya kayyımlar tarafından verilen hediyelerle ilgili yöneltilen soruya şu yanıtı verdi: "Süleyman Soylu iftar davetinde kaç kişilik yemek yemişler ve faturası ne onu açıklasın. Hediye almadıysa o atadığı vali demek ki evrakta sahtecilik yapıyordur. Hemen gitsin onu araştırsın. Bize laf yetiştirmek yerine yapması gerekin yapsın." (MA)

Öne Çıkanlar