Tosun Paşa filmi gibi dolandırıcılık: İki aileyle birden söz kesildi, kavga çıktı

Tosun Paşa filmi gibi dolandırıcılık: İki aileyle birden söz kesildi, kavga çıktı
Birbirlerinden habersiz, Y.S. ile söz kesen 2 erkek ile aileleri, nişan yapmak için gittikleri evin önünde karşılaşınca kavga etti. Y.S.'nin ailesinin 60 bin TL aldığı iddia edildi.

Ankara ve Kırıkkale'de yaşayan 2 aile, evliliğe aracılık ettiği belirtilen E.T. ile oğulları için irtibata geçti. E.T., her iki aileyi de Mersin'de yaşayan Y.S. isimli kadın ve ailesiyle tanıştırdı. Damat adayları farklı tarihlerde Y.S. ile görüşüp evlenme kararı aldı.

Ayrı ayrı zamanlarda Mersin'e gelerek Y.S.'yi, babası K.S.'den isteyen aileler, söz kestikten sonra nişan masrafları için toplam 60 bin TL verdikten sonra memleketlerine döndü.

AİLELERDEN BİRİ Y.S.'Yİ ANNE VE BABASIYLA KUYUMCUYA GÖTÜRMÜŞ

4 Ocak Pazartesi günü Y.S. ile nişan yapmak için yeniden kente gelen aileler, öğle saatlerinde aynı evin önünde karşılaştı. Önce tartışan, ardından da kavga eden ailelere polis müdahale etti. Polis merkezine götürülen taraflar dolandırıldıklarını anladı.

Bunun üzerine, Y.S.’nin babası K.S., ağabeyi M.S. ile yengesi İ.S.'yi gözaltına aldı. Sağlık kontrolü için hastaneye götürülürken basın mensupları tarafından görüntülenen aile bireyleri, haklarındaki suçlamaları reddetti. Polis ekipleri, gelin adayı Y.S., annesi H.S. ve diğer ağabeyi M.S. ile aracılık yapan E.T.'yi yakalamak için çalışma başlattı.

Ayrıca, dolandırılan ailelerden biri ile Y.S. ve onun anne-babasının kuyumcuda takıları incelerken güvenlik kamerası görüntülerine yansıdığı ortaya çıktı.

TELLİOĞULLARI-SEFEROĞULLARI KAVGASINI HATIRLATTI

Yaşanan ilginç olay, Tosun Paşa filmindeki kız isteme kavgasını akıllara getirdi. 1976 yapımı Kartal Tibet filminde aileleri, Yeşil Vadi'ye sahip olabilmek için, İskenderiye Valisi Daver Bey'in kızı Leyla'yı kendi oğullarına istemek amacı ile aynı gün ve saatte gittikleri konakta karşılaşır. Taraflar arasında çıkan kavga, konaktaki askerler tarafından yatıştırılır. (DHA)

Öne Çıkanlar