Türkiye Faroe Adaları’nı da sevindirmeyi ihmal etmedi!

FIFA sıralamasında 42. sırada bulunan Türkiye, 125. sırada bulunan Faroe Adaları’na deplasmanda 2-1 yenildi. Türkiye bu yenilgiyle tartışılan bir tabloya imza attı.

UEFA Uluslar Ligi, fikrinin gündeme gelmesiyle tartışılmaya başlanmıştı. Hedef ülkeler için Avrupa Şampiyonası’na gitmeye farklı bir yol çizmekle beraber, hazırlık maçlarına çeki düzen vermekti.

Yolu geçin, o kadar uzun ki… Onla bunla oyna, şu puanı topla derken, gerçekten özveri ve beraberinde şans da isteyen bir yol… Zaten yolu çözmek da ayrı bir matematik!

Bu lig oynanınca takımların hedefine, tercihine uygun rakiplerle maç yapma zamanları da kısıtlanmış oldu…

Lig liderliğini ve B Ligi’ne garantileyen Türkiye, yoğun maç trafiği döneminde Faroe Adaları’na hedefsiz bir maç için gitti.

Yıllar önce Fenerbahçe’nin Torshavn maçı için bu ülkeye gitmiştim. Öyle böyle bir yol değil. Bakın haritaya, anlarsınız… Bir de üzerine ciddi bir rüzgar ve ağır bir soğuk…

Şimdi bu maça ‘eziyet’ denmez de ne denir…

Kuntz, Lüksemburg sınavında uyarıyı görünce Faroe Adaları karşısında İrfancan ve Serdar Dursun gibi 2 daha tecrübeli isme 11’de yer verdi.

Asıl değişiklik kalede oldu. Uğurcan’ın yerine Altay görevi devralmıştı.

Ama değişen bir şey olmadı, yine üzücü bir skor yaşandı…

Belli ki maç 2 takıma yük olmuş, kötü hava şartlarıyla kötü futbol gecenin kahramanlarıydı. Hadi evsahibi hazırlık fırsatı olarak görebilir. Ya Türkiye? Acaba böyle bir dönemde hazırlık maçı için bu yolun gidilmesi hiç düşünülür müydü?

Bir de üzerine bu skor!!! Kabus…

3 gün önce Lüksemburg’a, tarihinde pek görülmemiş ‘3 gol atma’ keyfi yaşatan Türkiye, Faroe Adaları’na daha büyük bir mutluluk yaşattı!

Yukarıda belirttiğimiz üzere, karşılaşmanın skor olarak önemi yok ama kaybetmek, hedef büyüttüğünü düşünen Türkiye için ciddi bir prestij kaybıdır… Diğer bir deyişle…

Türkiye için böyle maçları bu futbolla kaybetmek ayıptır!

Futbolda her şey olur. Rakip kaleci 15 tane kurtarır, bastırmaya devam edersiniz. Derken bir kontra… Olur mu olur…

Ama bu futbol, bu bezginlik olmaz!

Kuntz güzel konuşuyor. Sevimli bir insan. Kimi zaman güzel işler de yapıyor.

Ama 4 günde Lüksemburg ve Faroe Adaları’ndan tek puan çıkarmak olmaz!

Zaten kendisi de bir röportajında Türkiye’de en en ufak başarısızlığın bile nasıl konuşulduğunu dile getirmiş yabancı basına…

Yapacak bir şey yok, ülkenin iklimi belli!

Dünya sıralamasındaki yerleri, ülkelerin nüfusu, futbola yatırımları, beklentileri derken Faroe Adaları Türkiye karşısında kendi açısından önemli bir galibiyet aldı.

Türkiye grubu lider bitirdi ama çok yakışıksız bir final yaşadı.

Bu final de Kuntz’u tartışma noktasına taşıyacaktır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi