Tutuklu gazeteciler için sosyal medya eylemi

Tutuklu gazeteciler için sosyal medya eylemi
HaberinVarMı İnisiyatifi, tutuklu gazetecilerin seslerini duyurabilmek amacıyla Twitter'da '#COVID19Cezaevinde' etiketiyle sosyal medya eylemi başlattı.

Meclis'te görüşülen infaz yasası tasarısım Pazaeretsi sabaha karşı 03:00'te sessiz sedasız değiştirildi. Bu değişiklikle, son dönemde MİT Kanununa muhalefet suçlamasıyla tutuklanan 6 gazetecinin infaz düzenlemesinden yararlanmasını engellemek amacıyla MİT Kanunu'na yönelik suçlar da kapsam dışında bırakıldı.

Adalet Bakanlığı yaptığı son açıklamalada, hapishanelere koronavirüs salgınının sıçradığını kabul etmesine rağmen hükümet, tutuklu gazetecileri, siyasetçileri ve hak ararken tutuklanan öğrencileri tahliye etmemekte ısrar ediyor. 

'TUTUKLU GAZETECİLER TAHLİYE EDİLSİN'

HaberinVarMı İnisiyatifi, siyasi iktidarın aldığı bu kararı protesto etmek ve tutuklu gazetecilerin seslerini duyurabilmek amacıyla Twitter'da '#COVID19Cezaevinde' etiketiyle saat 18:00'da sosyal medya eylemi başlattı.

'Düşünce suçluları'nın hayatının tehlike altında olduğunu belirten HaberinVarMı İnisiyatifi, tutuklu gazeteciler için tahliye talep ediyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar