Üç anne adayı Covid-19 sebebiyle yaşamını yitirdi

Üç anne adayı Covid-19 sebebiyle yaşamını yitirdi
Samsun'da 3 anne adayı Covid-19 sebebiyle yaşamını yitirdiği açıklandı.

Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç, Samsun'da anne adaylarının  Covid-19 olması delta varyantının artmasıyla artıi gösterdiğini dile getirdi. Oruç, "70 anne adayımızın yüzde 50’sinin testi, maalesef pozitif çıktı. PCR testi pozitif olan anne adaylarımızdan, en az iki doz aşısını yaptırmış, yani tam aşılı olanların oranı ise sadece yüzde 9 düzeyinde. Samsun’da pandemi döneminde üç annemizi Covid nedeniyle kaybettik. İlimizde tekrar bu acıların yaşanmasını istemiyoruz" dedi.

Oruç, Anne adaylarının aşı olması için çağrıda bulundu: "Covid-19'un gebelik süreci ve sonrasında can kayıplarına yol açmaması, hastalığın daha hafif geçirilmesi ve hastalığa yakalanma riskinin azaltılması için mutlaka gebelerimizin aşılarını yaptırması gerekiyor."

Gazete Duvar’dan Haydar Öztürk’ün haberine göre; Samsun'da tam aşılı olup hastalık nedeniyle yoğun bakımda yatışı yapılan tek bir sağlık çalışanı olmadığının da altını çizen Oruç, anne adaylarını aşı olmaları konusunda uyararak, şunları dile getirdi:

"Covid-19'un gebelik süreci ve sonrasında can kayıplarına yol açmaması, hastalığın daha hafif geçirilmesi ve hastalığa yakalanma riskinin azaltılması için mutlaka gebelerimizin aşılarını yaptırması gerekiyor. Bu nedenle tüm anne adaylarımızı, bebeklerini ve kendilerini korumak için aşılarını yaptırmaya davet ediyoruz. Samsun'da tam aşılı olup, hastalık nedeniyle yoğun bakımlara yatışı yapılan tek bir sağlık çalışanımız bile bulunmuyor. Çünkü aşı koruyor. Biz sağlıkçılar olarak aşının gücüne güveniyoruz, annelerimizden de bize inanmalarını ve aşının gücüne güvenmelerini istiyoruz."

Öne Çıkanlar