Ücreti ödenmeyen işçi hastanede rehin tutuldu

Ücreti ödenmeyen işçi hastanede rehin tutuldu
Köroğlu Grup İnşaat'ta çalışan bir Afgan işçinin Ataşehir’deki özel hastanede rehin tutulduğu ortaya çıktı. İşçinin daha sonra senet karşılığında hastaneden çıkarıldığı bildirildi.

İstanbul Bostancı’da, Köroğlu Grup İnşaat ve Rising İnşaat Mimarlık ve Restorasyon adlı şirket tarafından yapılan apartman inşaatında çalışan işçiler, ücretleri ödenmeyince 25 Eylül’de iş bıraktı. 39 gündür eylem yapan işçiler, inşaatta çalışan Afgan işçilerden birinin Özel Avicenna Ataşehir hastanesinde rehin tutulduğunu duyurdu. İşçinin daha sonra senet karşılığında hastaneden çıkarıldığı bildirildi. 

20’ye yakın işçi ücretlerini alamadıkları için iş bırakma eylemi başlattı. Aralarında 4 Afgan işçinin de çalıştığı şantiyede Ali Haydar isimli işçinin rahatsızlığı nedeniyle acilen hastaneye gittiği fakat bin 400 TL tedavi ücretini ödeyemediği için rehin kaldığı duyuruldu. İşçiler Köroğlu İnşaat patronlarını arayarak, "Ya bu arkadaşımızın sorununu çözersin ya da burada cam çerçeve kalmaz" diyerek uyarıda bulunduklarını belirtti. İşçiler, ayrıca şu an için Ali Haydar isimli işçinin hastaneden çıkarılmasını istediklerini söyleyerek, sorunun çözülmemesi durumunda da Pazar günü ayrıca eylem yapmayı planladıklarını ifade etti.

"İNŞAAT İNSANLIKTAN DAHA MI ÖNEMLİ"

Bir işçi temsilcisi konuyla ilgili açıklama yaparak şunları anlattı: "Bugün direnişimizin 39’uncu günü ve çok üzücü bir şey duyduk. Bir arkadaşımız hastanede bin 400 TL için rehin tutulmuş. Bu arkadaşlarımızın bu şantiyeden alacakları 56 bin lira. Bugün müteahhit bin 400 lira çıkartıp o işçi arkadaşımızı hastaneden çıkaramıyor. Bu ayıp Türkiye’nin ayıbıdır. Bu ayıp bizim milletimizin ayıbı. Onlar savaştan kaçan insanlardır. Bunlar buraya hayatlarını idame etmek için gelen insanlardır. Biz bunları Türkiye, devlet ve insan olarak yapıyorsak acaba müteahhit ne yapar. Müteahhit işte bunu yapar. Müteahhit alır çalıştırır çalıştırır hastaneye düştü mü sırtını döner gider. Köroğlu'na ve devlete sesleniyoruz. O para yatırılsın. Onlar sığınmacı olarak gelmiş. Onlara bunu mu yapacağız. İnşaat yapıyor. İnşaat insanlıktan daha mı önemli. Biz bu kadar mıyız?" 

Daha sonra, Köroğlu Grup adına hastaneye giden bir kişinin senet vererek Ali Haydar isimli Afgan işçiyi hastaneden çıkardığı bilgisi verildi. (MA) 

Öne Çıkanlar