Üçüncü dünya savaşı olası mı?

Kanımca Biden ne dediğinin farkında değildi. 'Putin katil' sözü önüne konulmuş gibi idi.

ABD devlet başkanı Biden'ın skandal açıklamasından sonra sessizlik oluştu. Sanki bir şeyleri, ya nöropsikiyatrik bir teşhisi ya da üçüncü dünya savaşının başlaması bekleniyormuş gibi...

Sonuç itibariyle nükleer bir ülke başkanı olan Biden başka bir nükleer devletin başkanı olan Putin’i tüm dünyaya katil ilan etti. Her ne anlamında söylemiş olursa olsun Biden'ın kendisi de o kadar, hatta daha fazla insanın katilidir.

Biden, uzun zamandan beri ABD politikasında kritik ve önemli yerlerde bulunuyor.Yugoslavya’yı bombardımana tuttukları zaman da, Iraklıları, Libyalıları ve diğerlerini öldürdükleri zaman da oradaydı... Herhangi bir gerekçe olmadan, sadece ABD çıkarları öyle gerektirdiği için bu katliamları yapıyorlardı. Bundan dolayı Putin, Biden'a 'Sen kendin öylesin.' diyerek cevap verdi. Tabii ki kendi gerekçelerini de ifade ederek.

Putin, hiçbir zaman başka devletin liderini direkt veya endirekt olarak kişiliğini teşhir etmez. Hakaret etmek söz konusu dahi olamaz.

Kanımca Biden ne dediğinin farkında değildi. Daha çok "Putin katil" sözü birileri tarafından önüne konulmuş gibi idi. Büyük ihtimalle bunu yapan da Biden'la röportaj yapan ABC televizyonunun gazetecisi George Stephanopoulostu. Amaçlarının ne olduğu belli değil. Bu konuda farklı seçenekler söz konusu olabilir. Ya bu bir aptallık ya da büyük para ve kariyer vaadedilerek, birilerinin siparişi üzerine yapıldı.

Alzheimer hastalığının başlangıç aşamasında olan yaşlı bir adama her türlü saçma soruyu sorabilirsiniz. Hangi saçma soruyu sorarsanız sorun bu tür bir cevap alabilirsiniz dersek o zaman her türlü ihtimal akla geliyor.

Peki bu açıklamayı organize eden güçler neyin peşinde?

Sadece bir seçenek var, dünyayı bir kargaşaya sürüklemek ve savaşın eşliğine getirmek. Planlanarak yazılıp-çizilen bir senaryoya göre ise bunun nedeni: Fayda sağlamak. Bu da aptallıktan öte bir şey değil. Çünkü bu ne 1. Dünya Savaşı'na ne de 2. Dünya Savaşı'na benzer, ki her ikisinde de istediklerini aldılar.

Eğer üçüncü bir dünya savaşı gelişirse, bu bir nükleer savaş olacak ki bu durumda hiç kimse sağ kurtulamaz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi