Ukrayna'da Rus müziği yasaklanacak

Ukrayna'da Rus müziği yasaklanacak
Ukrayna parlamentosu, bazı Rus müziklerinin yasaklanması ve Rus kitapların basılması ve dağıtılmasını yasaklamak için harekete geçti.

Ukrayna'da pazar günü milletvekilleri tarafından onaylanan yasa tasarısına göre bazı Rus müziklerinin televizyonda, radyoda, okullarda, toplu taşıma araçlarında, otellerde, restoranlarda, sinemalarda ve diğer kamusal alanlarda çalınması veya icra edilmesi yasaklanacak.

Tasarı ile birlikte yapılan açıklamada, "saldırgan devletin müzik ürününün halkta ayrılıkçı duygular uyandırabileceği" belirtiliyor.

Açıklamada, "Rus müziği, Rus kimliğinin benimsenmesini daha çekici hale getirmeye ve Ukrayna devletini zayıflatmaya yardımcı olabilir" denildi.

Yasak, tüm Rus müziği için geçerli olmayacak, daha ziyade 1991'den sonra Rus vatandaşı olanlar tarafından bestelenen veya icra edilen müziklerle ilgili olacak.

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını kınayan sanatçılar ise yasaktan muafiyet için başvurabilecek. SBU gizli servisi özel bir istisna listesi hazırlayacak. Rusya ve Beyaz Rusya'dan kitap ithalatı da mevzuata göre yasaklanacak.  SBU gizli servisi özel bir istisna listesi hazırlayacak.

Ukrayna Kültür Bakanı Oleksandr Tkachenko, yeni kısıtlamaları memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Müziği etkileyen yasaya paralel olarak, Rus vatandaşları tarafından yazılan kitapların basılması ve dağıtılması da yasaklanacak ancak bu Ukrayna'da halihazırda basılmış kitaplar için geçerli olmayacak.

Öne Çıkanlar