Üniversitede tacizi haberleştiren gazeteci Karafazlı'ya dava

Üniversitede tacizi haberleştiren gazeteci Karafazlı'ya dava
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hacıcaferoğlu'na yönelik taciz ve mobbing iddialarını haberleştiren Gençağa Karafazlı'ya dava açıldı.

Öğrencilerin taciz ve mobbingle suçladığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğretim üyelerinden Doç. Dr. Serkan Hacıcaferoğlu'nun gazeteci Gençağa Karafazlı'ya açtığı dava 24 Mayıs'ta görülecek.

4 kadın ve 2 erkek öğrenci, rektörlüğe dilekçeyle başvurarak BESYO Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serkan Hacıcaferoğlu’nun kendilerine yönelik taciz ve mobbingde bulunduğunu, sosyal medya üzerinden taciz ettiğini, mobbing uyguladığını, kasıtlı olarak düşük not verdiğini iddia ederek RTEÜ yönetimine şikayette bulunmuşlardı. Rektörlüğün disiplin cezasına gerek olmadığına karar verdiği Hacıcaferoğlu çok geçmeden BESYO Bölüm Başkanlığı'na atanmış ancak daha sonra bu görevinden alınmıştı.

Evrensel'in aktardığına göre gazeteci Gençağa Karafazlı, konuyu haberleştirmiş ve öğretim üyesi Hacıcaferoğlu'nun öğrencilerle yazışmalarını yayımlamıştı. İddialar böylece basında yer almıştı. Konuyla ilgili haberlere erişim engeli kararı aldıran Hacıcaferoğlu, Gazeteci Gençağa Karafazlı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili ifade veren Karafazlı "Yaptığım haber gerçek ve kamu yararı taşıyan bir haberdir. Öğrencilerin şikayetleri ortada, akademisyen hocanın whatssap mesajları da haberimizde yer aldı, ortada öğrencilerin mağduriyeti söz konusudur. Ben halkın haber alma ve yayma hakkını savundum, kimseye hakaret etmedim" demişti. Soruşturma davaya dönüştü. Gazeteci Gençağa Karafa, 24 Mayıs 2022'de Rize'de hakim karşısına çıkacak. 

Öne Çıkanlar