Esnaftan Corona denetimine çıkan valiye: Canıma yetti, gebermek istiyorum, salı günü 15 lirayla kapattık

Esnaftan Corona denetimine çıkan valiye: Canıma yetti, gebermek istiyorum, salı günü 15 lirayla kapattık
Coronavirus denetimine çıkan Denizli Valisine esnafın 'Gebermek istiyorum, piyasanın haline bak' sözleriyle isyan etmesi sosyal medyada gündeme oturdu.

Coronavirus denetimine çıkan Denizli Valisi Ali Fuat Atik'in, "Neden maske takmıyorsun?" diye sorduğu esnaf,  "Canıma yetti. Gebermek istiyorum. Piyasanın haline bak. Salı günü 15 lirayla kapattık, çarşamba günü 100 lira. 100 liranın hepsi kar olsa ne olur?" dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla doğrultusunda Denizli'de de Coronavirus denetimi gerçekleştirildi. Denizli Valisi Ali Fuat Atik, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda Coronavirus denetiminde bulundu.

'CANIMA YETTİ'

Denetimler sırasında maske takmayan bir esnaf ile karşılaşan Vali Atik, "Neden maske takmıyorsun" diye sordu. Esnaf, "Canıma yetti. Gebermek istiyorum. Piyasanın haline bak. Salı gün 15 lirayla kapattık, çarşamba günü 100 lira. 100 liranın hepsi kar olsa ne olur?" sözleriyle valiye sitem etti.

'KAPATMA' TALİMATINA AÇIKLAMA: TELAFİ EDECEĞİZ

Vali Atik, denetimler sırasında kendisini tanımayan bir dönerciye, 'eldiven takmadığı' gerekçesiyle 'kapatılma' talimatı verdi. Görüntüler, sosyal medyada valinin 'kendisini tanımadığı için' kapatma talimatı verdiği şeklinde yorumlanırken vali, konuya ilişkin açıklama yaptı. 

"Gün boyu denetimin getirmiş olduğu yorgunlukla, şahsımın yaklaşımı, üslubu ve gönül kırıcı yaklaşımım beni de üzdü" diyen Vali Atik, işletmeden özür diledi. Atik, "İşletmemizi tekrar ziyaret ederek, nezaketle telafi edeceğiz" dedi.

SOYLU: ÖZRÜ YERİNDE OLMUŞTUR

Valinin özrü sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bir açıklama yaptı. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Soylu, "Özrü yerinde olmuştur" dedi. Soylu, şunları kaydetti:

"Devletin cemal ve celal yüzü vardır. Biri tevazu ve yumuşaklığı, merhameti, Diğeri azameti ve sorumluluğunu anlatır... Yöneticilerimizin vatandaşa yüzü hep cemal olmalıdır. Denizli Valimizin üslup özrü yerinde olmuştur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar