Yargıtay'dan Berkin Elvan haberlerine ilişkin karar: Cezayı az buldu

Yargıtay'dan Berkin Elvan haberlerine ilişkin karar: Cezayı az buldu
Berkin Elvan’ın öldürülmesine dair haberler nedeniyle Eren Keskin ve Reyhan Çapan hakkında açılan davada verilen ceza, Yargıtay tarafından az bulundu.

Yargıtay, Gezi Direnişi sırasında ekmek almaya giderken polisin attığı gaz fişeğinin kafasına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın (14) öldürülmesine dair yapılan haberlere verilen para cezasını az buldu.

Berkin Elvan’ın öldürülmesine dair Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gazetesi’nde çıkan haberler nedeniyle gazetenin Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ve Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan hakkında İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Mehmet Aslan’ın haberine göre "18 yaşından küçük olan ve suçtan zarar görenlerin kimliğini açık vermek" iddiasıyla açılan davaya, 2013-2014 yılları arasında gazetede çıkan "Berkin Elvan’ı terörist tanımladılar", "Uyan artık be çocuk", "Berkin uykuda failler sokakta", "Berkin eyleminde 6 kişiye gözaltı" ve "Berkin’siz yeni yıla girmiyoruz" haberleri gerekçe gösterildi. Yapılan yargılamada Eren Keskin ve Reyhan Çapan’a ayrı ayrı 10 bin 461 TL ceza verildi.

GAZETECİLERİN İTİRAZLARINI DEĞERLENDİREN YARGITAY VERİLEN CEZAYI AZ BULDU

Keskin ve Çapan’ın avukatları, bunun üzerine Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulundu. Yargıtay, Keskin ve Çapan’a verilen para cezasını az buldu. Yargıtay, Keskin ve Çapan’a, değişik tarihlerde yapılan haberler nedeniyle daha fazla ceza verilmesini isteyerek, dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.

Yeniden yapılacak olan yargılamanın ilk duruşması 18 Kasım’da İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Öne Çıkanlar