Yaşamını yitiren profesör, kedisini kurtarmak isterken düşmüş

Yaşamını yitiren profesör, kedisini kurtarmak isterken düşmüş
Ölümü basına 'intihar' olarak yansıyan Prof. Dr. Tolga Fikri Köroğlu'nun kedisini kurtarmaya çalışırken 7 kattan düştüğü ortaya çıktı.

İzmir'in Bornova ilçesinde Dokuz Eylül Üniversitesi'nde profesör olan Tolga Fikri Köroğlu, yaşadığı evin 7'nci katından düşerek yaşamını yitirmişti. Olay basına ‘intihar’ olarak yansırken, Prof. Dr. Cem Terzi, Köroğlu’nun kedisini kurtarmaya çalışırken düşerek yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Olay, önceki gün saat 23.30 sıralarında Evka-3 Mahallesi'ndeki bir apartmanda meydana gelmişti. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Profesörü, Pediatrik Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı ve Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Tolga Fikri Köroğlu, 7'nci kattaki evinin balkonundan aşağı düştü.

Apartmanın bahçesine düşen Köroğlu ağır yaralanırken, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Köroğlu’nun hayatını kaybettiğini belirlendi. Profesörün cenazesi, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Olay basına ‘intihar’ olarak yansırken, Köroğlu'nun ölüm nedenini arkadaşı Prof. Dr. Cem Terzi sosyal medya hesabından açıkladı. Terzi, Köroğlu’nun kedisini kurtarmak isterken 7 kattan düştüğünü belirtti.

Terzi Facebook'tan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Tolga Köroğlu müthiş bir hekim, çok titiz, çok disiplinli. Müthiş bir akademisyen, akademiye adanmış bir hayat. Kolon kanserini yeneli çok oldu. Gayet sağlıklıydı. Olağanüstü dayanışan, sevgi dolu bir çift. Kedilerine aşık bir çift. Tolga intihar etmedi. Gerçi o öldükten sonra bunun bir önemi var mı bilmiyorum. Kalanlar için önemi olabilir. Tolga kedisini kurtarmak için sarktığı yatak odası penceresinden düştü. Anıların bizimle birlikte olacak. Seni hep çok güzel hatırlayacağız sadeliğinle, zerafetinle, ciddiyetinle." 

Köroğlu, Bornova’daki Ali Rıza Güven Camii’nde düzenlenen törenin ardından Naldöken Mezarlığı’nda toprağa verilmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar