Yöneylem anketi | Tablo kalıcılaştı: AKP artık birinci parti değil

Yöneylem anketi | Tablo kalıcılaştı: AKP artık birinci parti değil
Yöneylem Araştırma’nın 'Türkiye Siyaset Paneli' araştırmasının sonuçları yayınlandı. AKP'nin kararsızların dağıtılmadığı oy oranı yüzde 23,5 olduğu kaydedildi.

AKP'nin oy oranındaki düşüşü gösteren seçim anketlerine bir yenisi daha eklendi. Yöneylem Araştırma, 28 Temmuz- 1 Ağustos’ta düzenlediği 'Türkiye Siyaset Paneli' araştımasının sınuçları yayınlandı. Araştırmanın sonucuna göre; AKP’nin kararsızlar dağıtılmadanki oy oranı yüzde 23,5’e geriledi. Yöneylem Genel Koordinatörü Derya Kömürcü, AKP’nin CHP’nin arkasında kaldığı bir tablonun ‘kalıcılaştığını’ belirtti.

Yöneylem A Araştırma sonuncuna göre raştırma, 28 Temmuz- 1 Ağustos’ta düzenlediği araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Ankette seçmenlerin, milletvekilliği seçiminde parti tercihleri ölçüldü. Araştırma sonuçlarında kararsızlar ve oy kullanmayacak kişiler dağıtılmadan partilerin oy oranları şöyle:

AKP: Yüzde 23,6

CHP: Yüzde 23,5

HDP: Yüzde 7,2

MHP: Yüzde 4,8

İYİ Parti:Yüzde 11,9

Saadet Partisi: Yüzde 0,5

DEVA: Yüzde 1,8

Türkiye İşçi Partisi: Yüzde 0,8

Yeniden Refah: Yüzde 1,8

Zafer Partisi: Yüzde 2

Diğer: Yüzde 1,5

Kararsızım: Yüzde 10,9

Oy kullanmayacağım: Yüzde 9,2

Yöneylem Genel Koordinatörü Kömürcü, araştırma sonucunu sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirdi. AKP’nin son üç aydır kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtılmadan önce yüzde 25’in altında ölçüldüğünü belirten Kömürcü, "Dolayısıyla AKP’nin yüzde 30’un altında oy alacağı ve birinci parti olma özelliğini yitireceği bir tablonun kalıcılaşmaya başladığı söylenebilir" dedi.

 

Yöneylem’in hazirandaki anketine göre de yine kararsızlar dağıtılmadan CHP yüzde 23’le birinci parti olurken AKP yüzde 22,5’le ikinci sırada yer alıyordu. Aksoy Araştırma’nın anketine göre AKP, asgari ücretteki temmuz zammına ve dış politikadaki hamlelerine rağmen yüzde 30’un altında kalmaya devam ediyor.

ORC Araştırma’nın temmuz anketinde AKP yüzde 27,1, CHP yüzde 24, İYİ Parti’yse yüzde 22,1 olarak ölçülmüştü.MetroPOLL Araştırma’nın temmuz anketinde de önceleri partisine göre daha fazla oy oranına sahip olarak ölçülen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın muhalefetin beş olası ortak adayı tarafından da ikinci turda geçildiği ölçülmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar