Yüksel'de 359'uncu gün: 2 gözaltı

Yüksel'de 359'uncu gün: 2 gözaltı
Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak için sürdürülen 'İşimizi geri istiyoruz' eylemine polis yine müdahale etti.

HABER MERKEZİ - Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek olmak için sürdürülen 'İşimizi geri istiyoruz' eylemine müdahale eden polis, 2 kişiyi gözaltına aldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işlerine iade edilme talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi 239’uncu gününe girdi. Gülmen ve Özakça'ya destek olmak için Yüksel Caddesi'nde sürdürülen "İşimizi geri istiyoruz" eylemi ise 359'uncu gününde devam etti.

Hala polis bariyerleriyle çevrili olan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen Sultan Aydoğdu ile İlker Işık adlı eylemcilere, polis izin vermedi.

Polis, kalkanlarıyla Konur Sokak'ı kapatırken, eylemciler üzerinde  "Nuriye ve Semih’in açlığı 239’uncu gününde, Nuriye ve Semih işe geri alınsın" pankartını açarak, slogan attı. Bunun üzerine eyleme müdahale eden polis, Aydoğdu ve Işık'ı gözaltına aldı.
 
Polis, Işık ve Aydoğdu'yu anıt önünde bekletilen gözaltı aracına bindirdi. (MA)

Öne Çıkanlar