Yüzlerce kişinin ömür boyu kazanacağı paradan fazlasını kazanıp iflas etmeyi 'başaran' futbolcular

Yüzlerce kişinin ömür boyu kazanacağı paradan fazlasını kazanıp iflas etmeyi 'başaran' futbolcular
Kazandıkları büyük paralarla gündeme gelen futbolculardan bazıları, yaptığı tercihler nedeniyle tüm paralarını kaybedecek noktaya geliyorlar.

Türkiye'de birçok erkek çocuğunun hayalidir futbolcu olmak. Bunun en büyük nedenlerinden biri de futbolcuların çok yüksek gelir etmeleri. Öyle ki, ortalama bir oyuncu bile yüzlerce kişinin ömür boyu alacağı maaş toplamından daha fazla para kazanıyor. 

Fakat çok para kazanmak, futbolculara her zaman bolluk getirmiyor. Bazı futbolcular astronomik kazançlarını tüketip üzerine büyük miktarda borçlanıyorlar.

Dünyada bir dönem futbolun gündeminde olan oyuncular da bu duruma düşebiliyor. İşte birkaç örnek:

RONALDINHO

Brezilya'nın efsanevi yıldızının 2018'de banka hesabında sadece 5 sterlin olduğu ve hâlâ 1,75 milyon sterline kadar borçlu olduğu yazılmıştı. Brezilyalı eski futbolcu, borçlarını ödeyemediği için Mart 2020'de sahte pasaport kullanarak kardeşi ile Paraguay’a girmeye çalışırken tutuklanmış, görülen duruşma sonrasında serbest bırakılmıştı.

DIEGO MARADONA

Kasım 2020'de trajik bir şekilde vefat eden Arjantinli futbol ikonu Maradona, bonservisleri ile iki kez dünya rekorunu kırdı, ancak 2009'da iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı. İtalyan Vergi Dairesi, 1980'lerde Napoli için oynadığı zamandan 42 milyon sterlin değerinde ödenmemiş vergileri geri ödemesini talep etti.

JOHN ARNE RIISE

Norveçli savunma oyuncusu Liverpool ile Şampiyonlar Ligi'ni kazandıktan iki yıl sonra iflas etmişti. Yaklaşık 150 bin dolar değerinde ödenmeyen borçları sebebiyle mahkemelik olan Riise, menajeriyle 5 milyon dolarlık bir dolandırıcılık hikâyesine de karıştı.

ASAMOAH GYAN

Yolunun Türkiye'den geçtiği sıralarda battığı haberleri ayyuka çıkan futbolcunun, 2018'de banka hesabında sadece 600 sterlin olduğu iddia edildi. Şanghay'da haftada 227.000 sterlin kazandığı söylenen Gyan'ın ne gibi problemler yaşadığı ise bir sır olarak kaldı. 2010 yılında düzenlenen Dünya Kupası'nın yıldızlaşan isimlerinden olan futbolcu, milyonluk sözleşmelere imza atmıştı. 

ROYSTON DRENTHE

Real Madrid'de forma giydiği dönemde kariyerinin zirvesine çıkan Hollandalı futbolcu, 3.2 milyon sterlin kaybettiğini de daha önce açıklamıştı. Drenthe şimdilerde Racing Murcia formasıyla kendini yeniden toparlamaya çalışıyor.

DAVID JAMES

James, kariyerinden tahmini 20 milyon sterlin kazanmasına rağmen 2014'te iflas ettiğini açıkladı. Liverpool ve Manchester City gibi Premier Lig kulüplerinde forma giyen, İngiltere milli takımının kalesini de koruyan oyuncu, kazançlı bir kariyerin yanı sıra James, Armani için modellik yapmış ve birden fazla mülke sahip olmuştu. 

CELESTINE BABAYARO

Bir dönem haftada 45 bin dolar kazanan Celestine Babayaro, kendini mahkemede bulmaktan kurtulamadı. Babayaro daha sonra iflasını açıkladı. (Ntvspor)

Öne Çıkanlar