Bahçeli, CHP'yi hedef aldı: Türk ordusuna satılmış demek şerefsizliktir

Bahçeli, CHP'yi hedef aldı: Türk ordusuna satılmış demek şerefsizliktir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hakkında soruşturma başlatılan CHP'li vekil Ali Mahir Başarır'ı hedef aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında resen soruşturma başlatılan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'ı hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk ordusuna satılmış demesi şerefsizliktir" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis'te düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BAŞARIR'I HEDEF ALDI

"CHP, Türkiye cephe almış bir siyaset ayıbı, bir siyaset defosu, bir siyaset falsosudur" diyen Bahçeli, "Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış, ben değer biçemiyorum 20 milyar dolar olduğu söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış" sözleri gerekçe gösterilerek hakkında soruşturma başlatılan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'ı hedef aldı. Bahçeli, "CHP milletvekilinin Türk ordusuna satılmış demesi şerefsizliktir, kepazeliktir. Askere düşmanlık, düşmana askerliktir" diye konuştu.

"İşçiye, memura, esnafa, emekliye, sanayiciye, işsize, çiftçiye verdiği oy kadar kıymet yükleyen bir siyasi zihniyetin samimiyetinden, insan sevgisinden söz etmek mümkün müdür?" diye soran Bahçeli, CHP'nin bir 'güvenlik' sorunu olduğu iddiasında bulundu. Bahçeli, "Artık böyle bir noktaya gelinmiştir ki CHP bir milli güvenlik meselesine dönüşmüştür" dedi.

'KATAR'LA YATIP KATAR'LA KALKIYORLAR'

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Batı’nın oyunlarına ses çıkaramayan densizler, Katar'la yatıp Katar'la kalkıyorlar. Boşa kürek çekiyorlar, boşuna çırpınıyorlar. Bilhassa Türkiye hak ve menfaatlerini muktedir şekilde savundukça Kılıçdaroğlu’nun gözüne perde, gönlüne peçe iniyor. CHP sokakları tahrik etmiş, vatandaşlarımızı istismara yeltenmiş, fakat başaramamıştır. Uluslararası toplumu, küresel kuruluşları, husumet lobilerini kışkırtmış, velakin emeline muvaffak olamamıştır. Şimdi de sırayı Türk askeri mi almıştır? Bu terazi bu sıkleti çekmez, bu tekerlek bu tümseği geçemez. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne zilletin lekesi sürülemez."

'KADINLARIMIZ SIRTIMIZINDAKİ MERHAMET PIŞPIŞI'

Konuşmasında, kadın cinayetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "Kadınlarımız bazen usta bir gazeteci, bazen marifetli bir iş insanı, bazen müstesna bir siyasetçi, bazen sırtımızdaki merhamet pışpışı, bazen bir münevver, bazen hakikatleri arayanlar için bir deniz feneridir" ifadelerini kullandı.

Dış politikaya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "Doğu Akdeniz'den Afrika içlerinde, Dağlık Karabağ'dan Irak'a kadar kahramanlarımızın varlığı CHP, HDP, İYİ Parti ve SP'nin uykularını kaçırıyor" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar