Bakırhan'dan Birecik'te DEM Parti binasına saldırıya tepki: 'Kurşun sıkmakla bizleri davamızdan vazgeçirecek bir güç yok'

Bakırhan'dan Birecik'te DEM Parti binasına saldırıya tepki: 'Kurşun sıkmakla bizleri davamızdan vazgeçirecek bir güç yok'
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin Birecik ilçe binasına yapılan silahlı saldırıya tepki gösterdi. Bakırhan, "Geceleri kurşun sıkmakla bizleri bu haklı davamızdan vazgeçirecek bir güç yoktur" dedi.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin Urfa'nın Birecik ilçe binasına gece saatlerinde yapılan silahlı saldırıya tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakırhan, "Buradan irade hırsızlarına, meclis üyelerini rüşvetle tutmaya çalışan arsızlara ve İlçe örgütlerimize kurşun sıkıp kendince korkuttuğunu düşünen zavallılara sesleniyoruz, haddinizi bilin. Geceleri kurşun sıkmakla bizleri bu haklı davamızdan vazgeçirecek bir güç yoktur" dedi.

'BİRECİK HALKININ İRADESİ NETTİR'

Bakırhan, "Bu şahısları, çeteleri koruyan ve kollayanları Birecik halkı iyi tanımaktadır. Birecik halkının iradesi nettir, halka karşı bu saygısızlıktan vazgeçin" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Urfa'nın Birecik ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) binasına saat 03.30 silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda büronun camlarına 14 mermi isabet etti.

Saldırıyla ilgili soruşturmada Birecik Belediyesi Başkanı Mehmet Begit'in kardeşi Halil Begit gözaltına alındı. Halil Begit'in dün akşam DEM Parti ilçe yöneticilerini WhatsApp mesajıyla tehdit ettiği, tehdit edilen ilçe yöneticilerinin de Halil Begit hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

BAŞKANIN DEM PARTİ'DEN İSTİFA ETMESİ PROTESTO EDİLMİŞTİ

31 Mart yerel seçimlerinde Birecik Belediye Eşbaşkanı seçilen Mehmet Begit, kısa bir süre sonra DEM Parti'den istifa etmişti. Begit'in istifasının ardından ilçede DEM Partililerin tepkileri sürerken Begit, belediye meclisinde de protesto edilmişti.

Son olarak DEM Partililer dün belediye önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yaparak Begit'i istifaya çağırmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar