Çavuşoğlu'dan Yunanistan'a: Başkalarının maşası olmayın

Çavuşoğlu'dan Yunanistan'a: Başkalarının maşası olmayın
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu son dönemde karşılıklı sert söylemlerin arttığı Yunanistan'a "Başkalarının hesabına maceraya atılırsanız sonuçlarına katlanırsınız" sözleriyle yüklendi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı son günlerdeki tutumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ankara'nın Haymana ilçesinde düzenlenen "Milli Mücadelede Son Kale Haymana" etkinliği çerçevesinde Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu'nun açılışında konuştu Çavuşoğlu.

Dışişleri Bakanı "Biz Ege'nin iki yanında komşuluk haklarına saygı duyalım derken Yunan halen kaşımaya, kaşınmaya devam ediyor. Başkalarının hesabına maceraya atılırsanız geçmişte olduğu gibi bugün de sonuçlarına katlanırsınız. Bu komşumuz Yunanistan’a bir uyarıdır." dedi.

'HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN'

Çavuşoğlu sözlerini  "Herkes aklını başına alsın. Özellikle Yunanistan'a söylüyoruz. Başkalarının maşası olmayın. Tahriklere devam etmeyin çünkü Türkiye'nin dostluğu kadim, husumeti ise vahimdir. Bunu da aklınızdan çıkarmayın." diye sürdürdü.

Haftasonu Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Bir gece ansızın gelebiliriz ifadesini onların anlayacağı dilde kullandım" şeklindeki açıklamasına yanıt vermiş ve Türkçe ifadelere yer vererek "Ben de onların anlayacağı dilde kendilerine, Yunanistan’da dayılığa geçit yok diyorum" demişti.

Erdoğan'ın ifadeleri Avrupa Birliği, NATO ve Amerika Birleşik Devletleri'nde endişeyle karşılanmış, ifadelere tepki gösteren Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias NATO, AB ve Birlemiş Milletler'e birer şikayet mektubu göndermişti.

Türkiye ise Yunanistan’ı Ege'de tansiyonu yükseltmek ve ihlalleri artırmakla suçluyor.

Yunanistan son olarak Türkiye tarafından Girit’te konuşlu Rus yapımı S-300 hava savunma sistemlerini kullanarak Türkiye'ye ait F-16 savaş uçaklarını taciz etmekle suçlanmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar