İmam fotoğrafları paylaştı: Erdoğan'ın yazlığını ziyaret edenler arasında Arda Turan da var

İmam fotoğrafları paylaştı: Erdoğan'ın yazlığını ziyaret edenler arasında Arda Turan da var
Erdoğan'ın Marmaris'te bulunan yazlık sarayındaki caminin imamı, Numan Kurtulmuş'tan Mustafa Varank'a kadar çok sayıda AKP'linin ziyaretine dair fotoğraflar paylaştı. Bunların arasında Arda Turan da yer aldı.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’teki 700 milyon TL’lik yazlık sarayını çok sayıda AKP’li yöneticinin ziyaret ettiğine dair fotoğraflar paylaşıldı.

Yazlık saraydaki caminin imamı Talha Rençber’in paylaştığı fotoğraflara göre, ziyaretçiler arasında Mustafa Varank’tan Numan Kurtulmuş’a kadar birçok AKP’linin yanı sıra Eyüpspor'u çalıştıran eski futbolcu Arda Turan da yer aldı.

BirGün’den İsmail Arı'nın haberine göre, Muğla’nın Marmaris ilçesi Okluk Koyu’nda 92 dönümlük arazi üzerine kurulan yazlık saray, on binlerce ağaç kesilmesiyle gündeme gelmişti. Sarayın yapımı için 2018-2021 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı bütçesinden en az 640 milyon lira harcandı.

Farklı büyüklükte birçok yapının yer aldığı yazlık sarayın hemen yakınında, üç bloktan oluşan personel lojmanları ve helikopter pistleriyle birlikte bir cami inşa edildi.

2024 Yılı Yatırım Programı’nda, yazlık sarayın proje tutarının 2023 Yılı Yatırım Programı’na göre 685 milyon TL’den 725 milyon TL’ye çıktığı belirlendi. Sarayın inşaatını üstlenen yandaş Rönesans Holding, projeyi büyük bir gizlilik içinde tamamladı. Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, 300 odalı olduğu belirtilen yazlık sarayda dinlenme alanları da bulunuyor.

AKP'LİLERİN SARAY ZİYARETLERİ

Son yıllarda, Erdoğan da bayram tatillerini genellikle yazlık sarayda geçiriyor. Yazlık sarayın içinde bulunan Okluk Millet Camisi’nin imamı Talha Rençber’in sosyal medyada yaptığı paylaşımlara göre AKP’liler sık sık sarayı ziyaret ediyor.

İmam Rençber, 22 Eylül 2023 tarihinde Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un Okluk’a geldiğini belirterek bir fotoğraf paylaştı.

Rençber, “Cuma namazını, teşrifleriyle bizleri onurlandıran Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sn. Numan Kurtulmuş beyefendiyle birlikte eda ettik. Rabbim bütün Devlet büyüklerimizin hizmetlerini daim eylesin” ifadelerini kullandı.

Yazlık saray imamı Rençber, 4 Ağustos 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın ziyaretini de “Bugün cuma namazını, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Cevdet Yılmaz beyefendi ile eda ettik” ifadeleriyle duyurdu. Ayrıca Rençber, 14 Ağustos 2023’te eski Gençlik ve Spor Bakanı AKP’li Mehmet Kasapoğlu’nun, 7 Temmuz 2023’te ise eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Okluk’a geldiğini belirtti.

İmam Talha Rençber, bayramın birinci günü olan 10 Nisan’da da Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan’la da bir fotoğraf paylaştı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar