İmamoğlu ve CHP'li başkanlardan Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman için özgürlük çağrısı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li başkanlar, İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı görevindeyken tutuklanan Gezi Davası hükümlüsü Tayfun Kahraman’ın serbest bırakılması için çağrıda bulundu. Kahraman iki yıldır tutuklu.

Artı Gerçek - Gezi Parkı davasında tutuklama kararlarının üzerinden iki yıl geçti. 25 Nisan 2022'de kararını açıklayan mahkeme; Osman Kavala hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermişti. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi ise 18’er yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP'li ilçe belediye başkanları, İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı olarak görev yaparken tutuklanan Tayfun Kahraman için dün çağrı yaptı.

ÖZGÜRLÜK ÇAĞRISI

Tayfun Kahraman'ın meslektaşı ve eşi Dr. Meriç Demir Kahraman, sosyal medya hesabından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'li ilçe belediye başkanları ve adaylarının yer aldığı "Tayfun Kahraman'a özgürlük" videosunu paylaştı. Meriç Demir Kahraman, videoya şu notu ekledi:

"İki yıl boyunca, tek başına katlanılamayacak büyük bir yükün altında bulduk kendimizi. Ama büyük ve güçlü bir aile bizi sevgisiyle sarmaladı. Meslektaşlarımız, öğrencilerimiz, dostlarımız, Tayfun’un üyesi olduğu Atatürk’ün emaneti, baba ocağı Cumhuriyet Halk Partisi ve çalışanı olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ailesi... Tayfun’u tanıyan, seven, güvenen büyük bir ailemiz var. İki senedir olduğu gibi bugün de Tayfun’un sesine ses olan, haktan, hakikatten, adaletten, vicdandan yana olan herkese, başta İstanbulumuzun Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'na, ilçe belediye başkanlarımıza ve tüm İBB ailesine yürekten teşekkürler. Eşim, meslektaşım ve kızımız Vera'nın babası, İstanbul’un muhafızlarından Tayfun Kahraman için özgürlük istiyoruz!"

KIZIYLA, CEZAEVİNDE EŞİNİ ZİYARET ETTİ

Meriç Demir Kahraman bugün de Silivri Cezaevi'nde eşini ziyaret etti. Meriç Demir Kahraman, görüşme sonrası sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"26 Nisan 2024, Silivri, 72. kapalı görüş: Tayfun'dan herkese çok selam.

Sağlığı ve morali gayet yerinde. Dün İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu, CHP'li ilçe belediye başkanları ve adayları tarafından yayınlanan destek videosunu haberlerde izlemiş. Böylece Vera bugün babasını her zamankinden biraz daha mutlu gördü. Destek ve dayanışmasını daima hissettiğimiz dostlarımızdan bir ricamız var: Adaleti dişimizle tırnağımızla mücadele ederek kazanmaktan başka şansımız yok. Adalet ve özgürlük çağrısını her zamankinden daha yüksek sesle haykırmamız gerekiyor. Bu sadece eşim ve meslektaşım Tayfun Kahraman'ın özgürlüğü için değil, ülkemizin başta yargı sistemi olmak üzere her alanda yaşadığı tıkanmanın aşılması için de gerekli. Haktan, hakikatten, adaletten yana herkesle beraber büyük ve güçlü bir aileyiz."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar