İzmit'te 'yetki alanı' tartışması: AKP'li meclis üyesi CHP’li başkanın önünde kendini yere atıp yuvarlandı

İzmit Belediyesi ekipleri, kendi sorumluluk bölgesinde yol yapmak isterken AKP'li büyükşehir belediyesi ekipleri tarafından engellendi. CHP'li İzmit Belediye Başkanı Hürriyet bölgede inceleme yaparken AKP'li meclis üyesi kendini yere atıp yuvarlandı.

Artı Gerçek - AKP yönetimindeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, CHP'li İzmit Belediyesi ekiplerinin Kocaeli Şehir Hastanesi’ne yapmak istediği alternatif yol çalışmalarına engel oldu. Büyükşehir belediyesinin iş makineleri yolu kapatırken yola girmek isteyen İzmir Belediyesi ekiplerine fiziki müdahaleye maruz kaldı.

Bunun üzerine İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, çalışma yapılmak istenen bölgeye gitti. Olay yerinde bulunan AKP İzmit Belediye Meclis Üyesi İbrahim Efe, Hürriyet’in yanına yaklaşmak isterken yanındaki bir kişi koluyla iterek Efe'nin yaklaşmasına izin vermedi. Bunun üzerine Efe, bir anda kendi yere atarak yuvarlanmaya başladı.

'TÜGVA VE ENSAR’IN HINCINI ALIYOR'

Müdahale olmamasına rağmen saldırıya uğradığını iddia eden Efe, kendisini iten kişiyi de yere düşürdü. Ayağa kalkıp kendini tekrar yere attı. Belediye Başkanı Hürriyet, yürümeye devam ederken o anlar kameralar tarafından kaydedildi.

Olay sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hürriyet, “Artık bu kadarı da fazla. Büyükşehir ekipleri bizim Fen İşleri ekiplerine saldırıyor. Biz uzlaşı dedikçe artık iş sinsi sinsi engellemeyi de aştı, fiziki saldırıya kadar vardı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bizden TÜGVA ve ENSAR’ın hıncını alıyor anlaşılan" dedi.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar